Ka-Blamm, nieuwe kleutervoorstelling van Theater Sonnevanck

30 augustus 2018, 11:14 - Redactie
Ka-Blamm, nieuwe kleutervoorstelling van Theater Sonnevanck
Foto: Femke Teussink

Vechten, hoort het erbij of moeten we leren zonder te kunnen? Deze vraag staat centraal in de nieuwe 4+ familievoorstelling Ka-Blamm van het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck. De landelijke première is op zondag 7 oktober, waarna de voorstelling t/m 9 december in theaters in heel Nederland speelt.

Verhaal

Chris en Juul kleuren de mooiste tekening van de wereld. Chris wil de rood, maar Juul geeft hem die niet. Voor Juul het weet krijgt hij een stomp op zijn kop. Ka-Blamm gaat over klappen geven en klappen krijgen, over de moeilijke keuze tussen je zin krijgen of het gezellig hebben en over de eerste beginselen van het samenwerken. Een fysieke, humoristische en muzikale voorstelling voor kleuters, door twee acteurs en twee muzikanten.

Regisseur Timothy de Gilde: "Als publiek zie je een mini-samenleving, bestaande uit die twee vrienden en twee musici. Ondanks dat ze het beste met elkaar voor hebben, belanden ze toch iedere keer in een ruzie of meningsverschil. De muzikanten maken zelf geen ruzie, maar zijn wel betrokken bij het conflict van de twee vrienden. Soms zijn ze meelopers, soms ophitsers, soms proberen zij juist met hun muziek te sussen. Die continue strijd tussen een dreigend conflict en toch iets met elkaar willen bereiken, vind ik een mooie metafoor voor hoe de samenleving werkt."

Regisseur Timothy de Gilde regisseerde eerder bij Sonnevanck het lovend ontvangen Barbaartje (6+, 2017). Met de Sonnevanck/Oostpool productie Bromance (14+) ontving hij in 2016 de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater.

De tekst is geschreven door Magne van den Berg. In 2008 won ze de H.G. van der Vies-prijs voor de beste theatertekst tussen 2006 en 2008 met De lange nasleep van een korte mededeling. In 2014 werd ze genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs, de prijs voor de meest belangwekkende theatertekst van dat seizoen, voor Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden). In 2016 won ze deze prijs voor haar stuk Ik speel geen Medea.

De cast van Ka-Blamm bestaat uit de talentvolle acteurs Judith Noyons en Chris Peters. Voor Peters, onder andere bekend van de film Tonio (2016), is het de eerste keer dat hij in een jeugdtheatervoorstelling speelt. Noyons speelde eerder in de Sonnevanck/Oostpool productie Pretpark (2016). De cast wordt gecomplementeerd door de muzikanten Boele Weemhoff en Rory Ronde (New Cool Collective). Zij omlijsten de voorstelling met livemuziek van componist Xander Vrienten.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda