Juryleden en kandidaten Op zoek naar Maria bekend

11 februari 2021, 15:09 - Redactie
Juryleden en kandidaten Op zoek naar Maria bekend

Na tien jaar keert het programma 'Op zoek naar…' terug op televisie. Dit keer wordt er gezocht naar Maria. De vierkoppige jury bestaat uit Pia Douwes als juryvoorzitter, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. AVROTROS heeft met een Maria-medley-video zojuist ook de kandidaten onthuld, die vanaf zondag 21 februari wekelijks om 20:25 uur schitteren in Op zoek naar Maria op NPO 1.

Pia Douwes was ook in de vorige edities van 'Op zoek naar...' te zien als jurylid. In Op zoek naar Maria neemt ze voor het eerst plaats in 'de troon' als juryvoorzitter. Alle juryleden hebben zelf ook jarenlange ervaring, als musicalacteur of musicalregisseur. Op zoek naar Maria wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

De tien kandidaten hebben uiteenlopende ervaring in het musicalvak. Een aantal speelden al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd. Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro)?

De tien kandidaten van Op zoek naar Maria zijn (v.l.n.r. op de foto hierboven) Sylvia Boone (donkerblauw), Nandi van Beurden (rood), Anouk van Laake (lichtgroen), Natascha Molly (oranje/zalm), Sanne den Besten (donkergroen), Jolijn Henneman (paars), Renée de Gruijl (roze), Valerie Curlingford (lichtgeel), Tessa Sunniva (lichtblauw) en Willemijn Maandag (lichtroze).

In iedere aflevering van 'Op zoek naar Maria' moeten zij zich bewijzen tegenover de vierkoppige jury die hun optredens op professionele wijze becommentarieert. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker om te stemmen wie er door mogen en wie er in de ‘sing off’ terechtkomen. In de daarop volgende uitslagronde laten de twee ‘Maria’s’ met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

Foto: Elvin Boer

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda