Judas TheaterProducties presenteert voorstelling Iedereen beroemd

22 februari 2018, 09:23 - Redactie
Judas TheaterProducties presenteert voorstelling Iedereen beroemd

Judas TheaterProducties presenteert volgend seizoen de voorstelling Iedereen beroemd. Iedereen Beroemd wordt een Vlaamse musicalcreatie, gebaseerd op de film van Dominique Deruddere, geregisseerd en geschreven door Frank Van Laecke. Jelle Cleymans maakt zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical.

Verhaal

Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren. Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer Lucky Manuelo, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

Iedereen Beroemd is een Vlaams-Nederlandse film uit 2000. De film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef de titelsong Lucky Manuelo.

Iedereen Beroemd gaat op 17 februari 2019 in première in Theater Elckerlyc.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda