Judas TheaterProducties brengt hommage aan Annie M.G. Schmidt

4 september 2019, 14:53 - Redactie
Judas TheaterProducties brengt hommage aan Annie M.G. Schmidt

Judas TheaterProducties brengt dit seizoen een muzikale hommage op de planken van de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen: Liedjes van Annie – Een hommage aan Annie M.G. Schmidt.

In deze, muzikale vertelling brengen Maike Boerdam, Lucas Van den Eynde en Sam Verhoeven, begeleid door een driekoppig combo onder leiding van Pol Vanfleteren, een hommage aan Annie M.G. Schmidt. Het leven van Annie M.G. Schmidt vormt de rode draad van deze hommage, die eveneens als een muzikale vertelling kan worden gezien, met frisse, nieuw geschreven dialogen van Allard Blom en gecoacht door Tijl Dauwe.

Talloze teksten van deze schrijfster staan, bijna 25 jaar na haar overlijden, nog steeds gegrift in het collectief geheugen van talloze Vlamingen en Nederlanders. Zij bedacht iconische figuren als Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet en Minoes maar schreef daarnaast ook honderden liedjes voor bekende radio- en televisieseries als Ja Zuster, Nee Zuster en Pension Hommeles.

Samen met componist Harry Bannink stond zij aan de wieg van de Nederlandstalige musical. In 1965 ging hun eerste creatie: Heerlijk Duurt Het Langst in première, met daarin onvergetelijke liedjes als Op Een Mooie Pinksterdag, Het Is Over en Zeur Niet!. Tot midden jaren ’80 zouden zij nog talloze musicals schrijven waaruit we liedjes kennen als Vluchten Kan Niet Meer, Romeo & Julius en Foxtrot. Daarnaast schreef zij materiaal voor Wim Sonneveld, Connie Stuart, Wim Kan en Willem Nijholt.

Vanaf 19 oktober tot en met 3 november is de voorstelling te zien.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda