Joop van den Ende koopt rechten van bestseller De Amerikaanse prinses

25 april 2017, 15:23 - Redactie
Placeholder image

Joop van den Ende heeft de rechten gekocht van de bestseller De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl. Van den Ende heeft het plan om een internationale televisieserie van het verhaal te gaan maken zo meldt Stage Entertainment. Van de Amerikaanse prinses zijn sinds eind 2015 al bijna 200.000 exemplaren verkocht.

De Amerikaanse prinses gaat over het leven van de Amerikaanse Allene Tew (1872-1955). Allene, die vijf keer getrouwd was, onder meer met een Duitse prins en met een Russische graaf, was er medeverantwoordelijk voor dat prins Bernhard trouwde met prinses Juliana. Ze is de peetmoeder van prinses Beatrix.

"Als theater- en televisieproducent ben ik altijd nieuwsgierig en op zoek naar bijzondere boeken waarin een verhaal zit dat zich leent voor theater of televisie", zegt Joop van den Ende. "Toen ik De Amerikaanse Prinses afgelopen zomervakantie las, werd ik getroffen door het beeld dat Annejet van der Zijl schetst van een bijzondere, zelfstandige vrouw die sterk verschillende levens leidde in Amerika en Europa. Het werd zo spannend verteld dat ik al lezend een grote internationale televisieserie voor me zag."

Annejet van der Zijl blijft bij het project betrokken. "Ik ben ongelooflijk trots dat Joop van den Ende mijn verhaal over Allene Tew heeft uitgekozen voor een bewerking in nieuwe beelden en verheug me op onze eerste werksessies", laat ze weten.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda