JONG! brengt familiemusical Peter Pan naar het Roosendaals theater

6 juni 2017, 12:03 - Redactie
JONG! brengt familiemusical Peter Pan naar het Roosendaals theater

Vanaf vrijdag 9 juni wordt De Kring Roosendaal voor twee weken omgedoopt tot het mystieke Neverland. De ruim dertig spelers van Stichting JONG! Theater spelen in deze periode maar liefst zeven keer de musical Peter Pan in de schouwburg. Het wereldberoemde verhaal over de jongen die niet volwassen wil worden, wordt door deze groep theatermakers opnieuw in de verf gezet. Een nieuwe verhaallijn, originele muziek, handgemaakte kostuums en een groots decor omlijsten deze productie.

Het in 2011 geïnitieerd gezelschap brengt elk seizoen een nieuwe theatervoorstelling op de bühne voorzien van originele teksten en muziek. Elk stuk wordt gebaseerd op een bestaand verhaal dat bekend klinkt, maar waarvan niemand de exacte afloop weet. Deze ruimte wordt door de schrijvers gebruikt om aan het verhaal een eigen draai te geven die past binnen de JONG! ideologie. Het bijzondere van deze productie is namelijk dat elke speler de ruimte krijgt om zijn vaardigheden te ontwikkelen; ongeacht leeftijd, ervaring of talent. Omdat de stuk op maat wordt geschreven, kan voor elke individuele speler een aandeel worden gecreëerd.

De musicalproductie Peter Pan begint in het donkere Londen aan het begin van de twintigste eeuw. De familie Darling keert terug van de opera als zij op straat een verdwaalde jongen tegen het lijf lopen. Hij prevelt op zoek te zijn naar Neverland en vreest voor ene Haak en diens bemanning. De jongen wordt naar het weeshuis gebracht waar hij diezelfde avond tezamen met alle kinderen ontsnapt naar Neverland. Wendy Darling en haar broertjes volgen de jongen op zijn avontuur en raken betovert door de schoonheid van dit eiland. Wanneer Kapitein Haak hoort van de terugkeer van Pan ontketent zich een spannende zoektocht naar de verloren jongen. Een fantasierijke theatervoorstelling vol kleur en muziek; met krokodillen, elfjes en woeste piraten.

De voorstelling Peter Pan is geschikt bevonden voor kinderen vanaf 6 jaar en wordt van vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 16 juni gespeeld in De Kring Roosendaal. Speciaal voor het jonge publiek wordt de voorstelling op twee momenten ook ’s middags gespeeld (14.30 uur) tegen een gereduceerde kinderprijs. Kaarten zijn te koop via de website van de schouwburg.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda