Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen

18 oktober 2022, 17:35 - Redactie
Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen
Foto: Musicalweb

In de voorstelling Zo Vader Zo Zoon is het de laatste keer dat Jon van Eerd in de huid kruipt van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur zojuist in Tijd voor Max bekend dat hij, na de laatste voorstelling, niet langer deze rol zal vervullen. Het afscheid betekent zeker niet dat Van Eerd stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerd’s Pretpakhuis zal hij zeker actief blijven schrijven en regisseren.

In de vijftien doldwaze producties rondom het personage Harrie Vermeulen heeft Jon zich bewezen als ware duizendpoot. Zo verscheen hij o.a. op het toneel als campingeigenaar, geest in de lamp en snackbareigenaar. Vaste pijlers voor de voorstellingen waren altijd de absurdistische humor nieuwe stijl, het minivakantie-gevoel en dat de mensen met een blij en onbezorgd gevoel de zaal verlieten.

Het afscheid van Harrie valt zwaar voor Jon van Eerd. “Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek gebracht heeft. Harrie heeft in een periode van meer dan twintig jaar de daken eraf gespeeld, mensen intens gelukkig gemaakt en het gevoel kunnen geven dat er niets gezonder is dan heerlijk te lachen. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen.”

De laatste Harrie Vermeulen, Zo Vader Zo Zoon is nog tot en met 5 april 2023 te zien door heel Nederland. De première vind plaats op zondag 30 oktober in het Zaantheater in Zaandam.

Première
30 oktober 2022
Dernière
2 april 2023
Producent
Het Pretpakhuis
Meer over Zo vader, zo zoonAnder nieuws over Zo vader, zo zoon
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda