Johan Kaart Prijs voor Pierre Bokma

27 mei 2019, 12:02 - Redactie
Johan Kaart Prijs voor Pierre Bokma

Pierre Bokma ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2018/2019. Dat heeft de jury bekendgemaakt. Hij krijgt de prijs voor zijn rollen in de voorstellingen Een man een man en #niksteverbergen van De verleiders. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 1 juli a.s. om 16:00 uur in DeLaMar Theater in Amsterdam.

"Eén ding is zeker, Pierre Bokma behoort al jaren tot de crème-de-la-crème van het Nederlandse toneel. Deze prijs is voor een acteur wiens enorme vakmanschap, toewijding en talent een brug slaat tussen het nog altijd wat hoogdrempelige repertoiretoneel en het wat lichtere theatergenre. Een prijs voor een acteur die het kijkgenot van zijn publiek altijd voorop stelt en zich steeds weer voor de volle honderd procent inzet om het beste uit zichzelf en zijn rollen te halen."

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam is ontleend aan acteur Johan Kaart die gedurende zijn hele carrière met grote toewijding rollen in blijspelen, kluchten en musicals heeft gespeeld. Daarmee mag hij tot een van de grootste vertegenwoordigers van het amusementsgenre worden gerekend. De winnaar ontvangt een beeld van Johan Kaart, vervaardigd door de kunstenaar Pieter de Monchy.

De Johan Kaart Prijs kent inmiddels een rijke traditie met gerenommeerde winnaars als Adèle Bloemendaal, Mary Dresselhuys, André van Duin, Youp van ’t Hek, Jon van Eerd en Jenny Arean. Winnaars van de laatste jaren zijn Plien en Bianca, Alex Klaasen, Simone Kleinsma en Huub Stapel.

Het DeLaMar Theater is sinds 8 jaar het huistheater van de Johan Kaart Prijs. De prijs wordt aldaar jaarlijks uitgereikt als feestelijke afsluiting van het theaterseizoen. De jury van de Johan Kaart Prijs 2019 bestaat uit: Charles Droste (voorzitter), André van Duin, Katja Brenninkmeijer, Edwin van Balken, Esther Kleuver en Frank Houtappels.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda