Jevgeni Onegin is jubileumproductie Staatsopera van Tatarstan

18 maart 2019, 11:51 - Redactie
Jevgeni Onegin is jubileumproductie Staatsopera van Tatarstan

De Staatsopera van Tatartsan viert dit seizoen haar 25e seizoen in de Nederlandse en Belgische theaters. Speciaal voor dit jubileum speelt het gezelschap Tsjaikovski’s meest geliefde opera: Eugen Onegin.

De opera gaat op 26 maart in première in Theater De Lievekamp in Oss, daar waar het gezelschap 25 jaar geleden voor het eerst te zien was. Vervolgens reist de voorstelling tot 6 april langs verschillende Nederlandse theaters.

Eugin Onegin (Jevgeni Onegin), de befaamde opera van een van ’s werelds grootste componisten Tsjaikovski, heeft inmiddels een vaste plek veroverd binnen het internationale repertoire. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote Russische schrijver Pushkin.

De melodieën van Tsjaikovski brengen de emoties van de karakters tot leven, met als hoogtepunten het dramatische duel tussen de jeugdvrienden en de gracieuze briefscène van Tatjana, de onbetwiste heldin van de opera.

Verhaal

De cynische rokkenjager Eugen Onegin schuift de hartstochtelijke liefdesbrief van Tatjana terzijde en maakt tijdens een bal op het landgoed van haar familie jacht op haar oudere zus Olga. Wanneer Olga’s verloofde en Ongegins vriend – de dichter Lensky – protesteert, vecht Onegin tegen zijn zin het onvermijdelijke duel uit waarin Lensky het onderspit delft. Zes jaar later keert Onegin uit het buitenland terug en lijken de rollen omgedraaid. Eugen wordt, als door de bliksem getroffen, op slag verliefd op Tatjana en schrijft haar een liefdesbrief. De heldin van de opera, inmiddels wel getrouwd, wijst de bourgeois playboy echter resoluut af en Eugen blijft ontgoocheld en eenzaam achter.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda