Jeugdtheaterdag voor professionals in Theater De Krakeling

18 september 2019, 08:03 - Redactie
Jeugdtheaterdag voor professionals in Theater De Krakeling

NTF Jong 2019, de jeugdeditie van het Nederlands Theaterfestival, met 8 verschillende jeugdvoorstellingen in Theater De Krakeling, Podium Mozaiek, Pleintheater, Meervaart en Bijlmer Parktheater, eindigde op zondag 15 september met de Jeugdtheaterdag voor professionals in Theater De Krakeling.

Een middag vol Zilveren Krekels, de Staat van het jeugdtheater door Moniek Merkx, lovende juryrapporten en pitches van jonge theatermakers. De dag werd afgesloten met een diner in Theater De Krakeling om daarna door te gaan naar de uitreiking van de Gouden Krekels in ITA tijdens het Gala voor het Nederlands Theater.

Kees Blijleven, directeur van Theater De Krakeling: "Voor Theater De Krakeling is deze dag de start van het seizoen, met ontmoetingen en reflectie binnen de sector. Maar de Jeugdtheaterdag is zeker ook om al dat moois te vieren dat het jeugdtheater te bieden heeft…"

Martin Luther King van Urban Myth, Theater De Krakeling en STIP theaterproducties werd beloond met de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie en Jibbe Willems ontving de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater voor zijn libretto voor Jabber van Theatergroep Kwatta.

Het Jeugdtheaterfonds van STIP theaterproducties en Theater De Krakeling reikten de prijs uit voor beste jeugdtheaterpitch. Drie jonge theatermaker pitchten (beeldend) hun voorstellingsidee aan een zaal vol jeugdtheaterprofessionals. Het publiek bracht hun stem uit op de beste pitch. De winnaars Sonja van Ojen en Hendrik Kegels kregen een prijs ter waarde van €5.000 uitgereikt door STIP theaterproducties en Theater De Krakeling.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda