Jesus Christ Superstar krijgt Super Seats op het toneel

25 augustus 2023, 10:02 - Redactie
Jesus Christ Superstar krijgt Super Seats op het toneel

Een primeur voor de musical Jesus Christ Superstar. Deze zal voor een deel van het publiek vanaf het toneel te zien zijn. Het is voor eerst dat er op het toneel zogenaamde Super Seats staan. Vanuit comfortabele stoelen zien 171 toeschouwers de musical van heel dichtbij en zijn daardoor onderdeel van de voorstelling. De musical is vanaf volgend jaar januari in de Nederlandse theaters te zien.

"Technisch wordt het een grote uitdaging," laat producent Albert Verlinde weten. "Maar met deze 171 Super Seats wordt Jesus Christ Superstar een nog grotere beleving. Op het immense toneel komen stoelen te staan van waaruit het publiek bijna oog in oog met de cast staat. Een arena op het toneel. Het wordt zo opgesteld dat het publiek zowel van op het toneel als vanuit de zaal alles goed kan zien. Het is nog nooit eerder in Nederland gebeurd dat het publiek zo dicht op een voorstelling ziet."

Samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter produceert Albert Verlinde deze musical, die vanaf volgend jaar januari in première gaat. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove is er een cast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Freek Bartels (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) samengesteld.

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna slechts 8 maanden te zien in 21 theaters.

Première
21 januari 2024
Dernière
29 september 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024) Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda