Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan in toneelproductie Venus

18 maart 2016, 11:02 - Redactie
Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan in toneelproductie Venus

Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan spelen de hoofdrollen in het toneelstuk Venus dat op 2 oktober 2016 in première gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Johan Doesburg (o.a. van De Prooi en Genesis) regisseert dit fascinerende toneelstuk over verleiding, erotiek en macht. Gerardjan Rijnders vertaalde het toneelstuk Venus in Fur van David Ives voor deze eerste opvoering in Nederland. Spitzenberger, Verbaan en Doesburg maken alle drie hun debuut bij DeLaMar Producties. Venus is van 29 september tot en met 16 oktober exclusief te zien in het DeLaMar Theater.

Venus is geïnspireerd op het literaire meesterwerk Venus im Pelz van Leopold von Sacher-Masoch uit 1870. De oorspronkelijke productie Venus in Fur was in 2011 een daverend succes op Broadway, New York. Na de nominatie voor een Tony Award voor beste toneelstuk waren de toegangskaarten niet aan te slepen. Roman Polanski ontving in 2013 lovende recensies voor zijn regie van de filmbewerking van het toneelstuk. Na opvoeringen in onder andere Canada en Australië is het stuk nu voor het eerst in Nederland te zien, exclusief in het DeLaMar Theater.

Verhaal

Toneelregisseur Thomas (Jeroen Spitzenberger) is op zoek naar een hoofdrolspeelster voor zijn nieuwe toneelstuk Venus in Fur, dat hij baseert op het gelijknamige boek over masochisme en onderwerping. Hij staat op het punt om het theater te verlaten, waar hij de hele dag audities heeft gehouden, als actrice Vanda (Georgina Verbaan) binnenkomt. Ze is veel te laat voor haar auditie en maakt een vreselijke ordinaire indruk.

Ondanks de twijfels van Thomas weet ze hem over te halen om haar acteerkunsten te tonen en voor zijn ogen verandert ze plotseling in de dominante hoofdrolspeelster waar hij naar op zoek is. Als hij vervolgens besluit de rol van onderdanige tegenspeler op zich te nemen, beginnen fictie en werkelijkheid steeds verder door elkaar te lopen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda