Jehee Vertelt brengt Aida nu komend najaar

30 maart 2020, 09:42 - Redactie
Jehee Vertelt brengt Aida nu komend najaar
Foto: Pim Mul

Op het allerlaatste moment moesten Stichting Podiumkunsten Midden Holland en Jehee Vertelt op donderdag 12 maart de voorstellingen van de musical Aida, die vanaf die avond gespeeld zouden worden, annuleren door de afgekondigde maatregelen in verband met het Corona-virus. Nu is duidelijk dat de voorstellingen alsnog gespeeld zullen worden in TheaterBakkerHeij in Gouda van 30 oktober tot en met 1 november.

Frank Keizer, producent en bestuurslid Stichting Podiumkunsten Midden Holland: "We zijn als cast, crew en AT kapot van dit noodzakelijke besluit. De voorstellingen die we vanaf die avond zouden spelen, zijn helaas geannuleerd. Hoe bizar en onwerkelijk. We stonden net helemaal klaar voor de generale repetitie als blijkt dat alles voor niks is geweest."

Het productieteam is hetzelfde weekend om tafel gaan zitten om te kijken naar de schade en mogelijke oplossingen. Pepijn: "Het is ontzettend fijn dat we een tweede kans krijgen. Het plaatje was compleet tijdens de generale repetitie: live orkest, prachtig decor, kostuums en licht. Ik was enorm trots op dit resultaat en op de mensen. Iedereen van de cast reageerde ook unaniem mega-enthousiast toen ik mocht vertellen dat we door konden en zelfs een extra voorstelling gaan spelen".

Bestaande kaarthouders zijn al persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe voorstellingen. Hun kaartjes blijven uiteraard geldig voor de nieuwe speeldata. Nieuwe kaartjes zijn binnenkort verkrijgbaar.

Stichting Podiumkunsten Midden Holland en Jehee Vertelt willen heel graag de voorstellingen alsnog opvoeren. Natuurlijk om alsnog te laten zien aan iedereen hoe mooi de voorstelling is geworden, maar óók om de financiële schade te drukken. Frank: "De totale schade ligt op ruim 5000 euro door het annuleren van de voorstellingen. We kunnen deze schade beperken door alsnog te spelen in het najaar en daarbij een extra voorstelling te programmeren. Zowel het theater als leveranciers en sponsoren helpen ook enorm mee om dit mogelijk te maken. Maar dan nog kunnen we niet de lasten volledig zelf dragen en hebben een donatieactie op touw gezet via kunstnacorona.nl/help/jehee-vertelt Elke donatie is welkom, en wordt zeer gewaardeerd. Hopelijk kunnen we er samen met iedereen ervoor zorgen dat we door kunnen met deze prachtige productie."

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda