In The Heights door MAE Stage Productions

29 november 2020, 11:51 - Redactie
In The Heights door MAE Stage Productions

Lights up on Washington Heights: MAE Stage Productions zal de allereerste, Nederlandse productie van In The Heights gaan produceren in 2021/2022, in de originele, Engels/Spaanse versie. Deze musical, van de hand van het genie achter Hamilton, Lin-Manuel Miranda, won in 2007 maar liefst vier Tony Awards, waaronder die van ‘Best Musical'. Het stuk gaat over de dromen en ambities van de Latinx community in New York City, verteld door middel van rap en swingende, energieke Latin muziek.

Marvin van der Horst en Melissa Zijsling runnen MAE Stage Productions en hebben als voornaamste missie om inclusiviteit en diversiteit naar de Nederlandse theaters te brengen. "We vinden het belangrijk dat theater niet alleen als entertainment dient, maar dat het ook inspireert en motiveert. In onze samenleving is er zoveel diversiteit op het gebied van etniciteit, seksuele geaardheid en mentale gezondheid: dat zou je terug moeten zien in het theater," aldus Marvin en Melissa.

MAE Stage Productions heeft een sterk team van creatives weten te verzamelen. Zo zal dirigent en componist Carlo Balemans, met meer dan 35 jaar ervaring in het vak, speciaal uit Colombia terugvliegen om zijn taak als muzikaal leider te vervullen. Anne-France Zijsling, voormalig docente Spaans en gids in Costa Rica, zal als linguïst/taalkundige aan de slag gaan.

De regie en vocal coaching is in handen van (lied)schrijver Orihana Calcines, die zelf geboren is in Venezuela. Zij regisseerde het ‘Het Jij Komt Terecht Project’, een Nederlandstalig Dear Evan Hansen album, werkte als musical director in Wenen, Hamburg en Berlijn aan een Duits Hadestown project, en woonde in de zomer van 2019 zelf in New York City. "Met zulke waanzinnige mensen aan de slag gaan is me een hele eer, dus zoals mijn moeder zou zeggen: pa'lante es pa'lla!"

Franklin Ignacio zal een ondersteunende rol hebben in de productie. Samen met zijn partner Roy Jonathans leidt hij Dutch Dance Artistry. Bij het hoge niveau van dans hoort ook een choreograaf van hetzelfde kaliber. Roy werkte o.a. voor A-merken zoals Nike en diverse tv-programma’s waaronder So You Think You Can Dance. "Mijn werk als choreograaf en creative director heeft mij overal ter wereld gebracht en hierbij heb ik één ding geleerd: muziek en dans verbindt. Ik kan niet wachten om met deze show het Nederlandse publiek te verbinden."

De producenten zetten alles op alles om de rollen zo accuraat mogelijk te casten en deze te versterken met een zeer divers ensemble. Vanaf zondag 29 november is het mogelijk je aan te melden voor deze spectaculaire productie, die zal gaan spelen in maart 2022. De audities voor In The Heights zullen plaatsvinden op 13, 20 en 21 februari 2021 in het Torenlaantheater te Zeist. Tevens zullen hier op de dinsdagavonden de repetities plaatsvinden vanaf mei 2021. Aparte audities zullen op een nader te bepalen datum plaatsvinden voor het dansensemble. Drie van de hoofdrollen zijn al gecast; voor deze rollen zullen geen audities plaatsvinden.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda