Ilse La Monaca en Wout Verstappen toegevoegd aan cast Mozart de Musical

12 oktober 2017, 17:04 - Redactie
Ilse La Monaca en Wout Verstappen toegevoegd aan cast Mozart de Musical
Foto: Luk Monsaert

Music Hall heeft aangekondigd dat Ilse La Monaca en Wout Verstappen zijn toegevoegd aan de cast van Mozart de Musical. Ilse La Monaca
zal in de huid van Cecilia Weber - de schoonmoeder van Mozart - kruipen. Wout Verstappen zal op zijn beurt de rol van collega-componist Salieri voor zijn rekening gaan nemen en maakt ook deel uit van het ensemble.

Hoewel beiden een musicalopleiding volgden en Ilse La Monaca in het buitenland reeds tal van hoofdrollen in grote musicals op haar CV heeft staan, betekent Mozart de Musical voor Ilse en Wout dé kans om eindelijk hun kunnen als musicalartiest te tonen aan Vlaanderen. Leuk detail is dat Wout Verstappen ooit nog zangles kreeg van Ilse La Monaca, dus "lerares en leerling" maken samen hun debuut.

"Ik ben Music Hall, en Geert Allaert in het bijzonder, enorm dankbaar voor deze prachtige opportuniteit. In Vlaanderen kent iedereen me als Brigitte Boeckx uit De Buurtpolitie, terwijl ik eigenlijk van opleiding een musicalactrice ben en in het buitenland, vooral de Duitstalige gebieden, zowat 13 jaar lang in grote musicals stond. In o.a. Oostenrijk, Zwitserland en het noorden van Italië, speelde ik hoofdrollen in producties al 'Footloose', 'Hair', 'Moses' en Hairspray', tot ik een aantal jaar geleden mijn grote liefde terug naar Vlaanderen volgde en hier in 'De Buurtpolitie' belandde. Het is ook het internationale productieteam dat me gekozen heeft voor deze rol, puur op basis van mijn auditie, want in Oostenrijk is 'De Buurtpolitie' natuurlijk niet op de buis (lacht). Ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de repetities van deze waanzinnige productie te beginnen en met de collega's aan de slag te gaan" aldus Ilse La Monaca.

Wout Verstappen: "De rol van Salieri is in deze musical geen hoofdrol en niet te vergelijken met hoe deze ingevuld werd in de film. 'Mozart! - de Musical focust meer op de persoon Mozart en de innerlijke strijd die hij levert. Ik vind het alleszins fantastisch om deel uit te mogen maken van de cast, want alle registers worden werkelijk opengetrokken voor deze spektakelmusical. Ook voor mij betekent het mijn musicaldebuut, ondanks dat ik een theateropleiding volgde. Halverwege die studies kreeg ik de kans om in Ghost Rockers mee te doen en die heb ik met beide handen gegrepen. Mijn studies heb ik toen op pauze gezet, maar ik ben heel blij dat ik met 'Mozart! - de Musical' die draad weer kan oppikken!"

Ruben Van keer speelt de rol van Mozart en Piek van der Kaaden zal de rol van Constanze gaan spelen, de echtgenote en grote liefde van de componist. Mozart de Musical is vanaf zondag 10 december te zien in Stadsschouwburg Antwerpen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda