Hoofdrol voor Simone Kleinsma in boekverfilming Dorst

2 augustus 2016, 07:43 - Redactie
Hoofdrol voor Simone Kleinsma in boekverfilming Dorst

Simone Kleinsma zal de hoofdrol gaan spelen in de boekverfilming Dorst van regisseur Saskia Diesing. Het is de eerste keer dat Simone een hoofdrol in een film zal gaan vertolken. Eerder had Simone wel bijrollen in de hits Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft. Andere grote rollen in Dorst zijn voor Elise van 't Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle en Margot Ros. De opnames gaan 14 augustus van start.

Dorst vertelt over Coco (Van 't Laar) die geen idee heeft wat ze met haar leven aan moet. Als haar moeder ziek blijkt te zijn grijpt Coco het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder Elisabeth in.

Dorst is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Esther Gerritsen. "Toen ik het boek las, begreep ik wel dat men hier een filmscript in zag", stelt Simone. "Ondanks de serieuze verhaallijn tussen moeder en dochter zit er ook veel humor in. En die combinatie, dat is iets wat me aanspreekt. Ik vind het hartstikke spannend, een mooie uitdaging en tegelijkertijd een eer dat ik gevraagd ben voor deze rol."

De film wordt geproduceerd door KeyFilm producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf die eerder onder meer Soof en De Tweeling maakten. Regisseur Saskia Diesing debuteerde twee jaar geleden met het coming of age-drama Nena. Deze film won twee Gouden Kalveren en werd geselecteerd voor het festival van Berlijn.

Dorst moet in 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Simone is tevens nog te zien in de Nederlandse theaters tot en met 3 december met haar soloprogramma.

Bron: Nu.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda