Hoofdrol voor Buddy Vedder in Het was Zondag in het Zuiden

25 april 2023, 07:10 - Redactie
Hoofdrol voor Buddy Vedder in Het was Zondag in het Zuiden
Foto: Musicalweb

Buddy Vedder gaat één van de hoofdrollen spelen in de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. "Buddy Vedder is één van de meest veelzijdige entertainers van dit moment, we zijn zeer trots dat hij toetreedt tot de cast van de spektakelmusical", aldus producenten Servé Hermans en Leon Thommassen. Afgelopen week werd nog aangekondigd dat Magtel de Laat deel uit zal maken van de cast.

Servé Hermans: "Buddy is een allround artiest en entertainer van het puurste soort. Musiceren, acteren, presenteren, hij draait er zijn hand niet voor om. In de gesprekken voorafgaand aan ons gezamenlijke avontuur treft de energie en het engagement van Buddy me steeds zeer. Ik gloei van trots dat we dit talent aan onze productie kunnen koppelen. Buddy zal de Heilige Anthonius gaan spelen, één van de hoofdrollen in Het was Zondag in het Zuiden . Als Heilige Anthonius wordt hij de verteller en het geweten van de musical. Hij zet de tijd stil en weer aan, hij manipuleert en neemt op die manier het publiek mee in het verhaal."

Buddy Vedder: "Wanneer je de kans krijgt om samen met Toneelgroep Maastricht een voorstelling te maken, spits je de oren. Het verhaal is aangrijpend, actueel en speelt zich af in het voor mij vertrouwde Limburg. Als kind kwam ik hier vaak, omdat mijn grootouders in het Zuiden woonden. Ook zij hebben te maken gehad met de overstromingen en alles wat daarmee gemoeid ging. De rol zet mijn creatieve motoren op volle toeren, daagt mij muzikaal uit en maakt dat ik op acteergebied alles uit de kast moet halen. Maar iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een uitdaging het liefst met beide handen aanpak!"

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden van 19 juli tot en met 20 augustus in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda