Hoofdcast Grease de Musical gepresenteerd

23 november 2022, 14:02 - Redactie
Hoofdcast Grease de Musical gepresenteerd
Foto: Musicalweb

Vanmorgen is de hoofdcast en het ensemble van Grease gepresenteerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Gisteravond werd bekend dat William Spaaij de rol van Vince Fontaine zal gaan spelen en vanmorgen vroeg werd aangekondigd dat Jonathan Vroege de rol van Kenickie zal gaan vertolken. Nu is ook duidelijk dat Esmée Dekker te zien zal zijn als Rizzo en Marjolijn Touw als de schooldirecteur.

De acteur en actrice die Danny en Sandy gaan spelen is nog niet bekend. De twee hoofdrolspelers zullen gezocht gaan worden in een nieuwe editie van Op zoek naar… van AVROTROS. Het programma is vanaf vrijdag 23 december om 20:25 uur te zien op NPO 1.

Naast de presentatie vanmorgen werd bekendgemaakt dat er inmiddels 50.000 kaarten zijn verkocht voor de musical. "En dat terwijl nog niet bekend is wie de rollen van Danny en Sandy zullen gaan spelen," laat producent Albert Verlinde weten. "Dat is best uniek."

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease zal vanaf volgend voorjaar te zien zijn in een groot aantal theaters. Het is dan 45 jaar geleden dat de filmversie de wereld veroverde.

Foto's: Musicalweb

Première
3 april 2023
Dernière
29 oktober 2023
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Grease (2023)Ander nieuws over Grease (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda