Hofplein maakt een jeugdvoorstelling met impact

13 januari 2023, 09:56 - Redactie
Hofplein maakt een jeugdvoorstelling met impact

Van 29 januari tot en met 5 maart is de moderne versie van het sprookje het meisje met de zwavelstokjes, te zien bij Jeugdtheater Hofplein. In deze beeldende bewegingstheaterbeleving over de dromen en angsten van kinderen, worden verschillende situaties geschetst waarbij steeds
één kind niet mee kan doen of iets niet heeft door gebrek aan geld. Theatermaker Sudesca hoopt hiermee verhalen te vertellen die zich ook bij het publiek om de hoek kunnen afspelen.

Vanaf 29 januari is iedereen vanaf 4 jaar uitgenodigd om de remake van het sprookje Het meisje met de zwavelstokjes te zien in het Hofpleintheater. Bijna iedereen kent het prachtige sprookje van H.C. Andersen maar de versie van theatermaker Sudesca en haar jonge cast, die kent niemand nog. Deze versie is samen ontwikkeld met jonge spelers waardoor het klassieke verhaal in een nieuw en verrassend jasje is gegoten. Een beeldende voorstelling over de fantasie van kinderen en waarom het ene kind droomt over de meest prachtige dingen en het andere kind droomt over dingen die vanzelfsprekend lijken.

Tijdens de voorstelling loopt het publiek door de zaal en beleven zij door middel van dans, theater en beelden, de verhalen over een groep kinderen. Binnen deze groep kinderen is er steeds één kind die niet hetzelfde heeft of mee kan doen met de rest van de groep.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda