Het Nieuwe Theater biedt met theaterconcert opnieuw een podium voor talent in de regio

schedule1 juni 2016, 14:27 - Redactie
Het Nieuwe Theater biedt met theaterconcert opnieuw een podium voor talent in de regio

Dit najaar presenteert Het Nieuwe Theater een nieuw concept met als werktitel Staged musical concerts. Met staged musical concerts wordt jaarlijks een bekende voorstelling uit het musicalrepertoire als geënsceneerd concert met getalenteerde performers in een moderne staging opgevoerd in theater Pand P.

Naast de succesvolle theaterproducties Moulin Rouge, RENT en Spring Awakening die tweejaarlijks op locatie worden gespeeld is dit een andere vorm waarmee Het Nieuwe Theater een bijdrage levert aan de talentontwikkeling van jongeren en jong volwassenen binnen en buiten Eindhoven.

Sander Eckhardt, artistiek leider, is enthousiast over het concept. "Na het succes van Spring Awakening krijgen we wekelijks e-mails van jongeren met de vraag om in een volgende theaterproductie van ons te mogen spelen. De voorbereidingen voor een nieuwe locatievoorstelling in 2017 zijn op dit moment in volle gang, maar wij vinden het belangrijk om naast deze theaterproducties ook andere gelegenheden te creëren waar performers hun talenten kunnen tonen. Met 'staged musical concerts' gaan we die uitdaging aan in een intieme concert setting."

De eerste versie van Staged musical concerts staat gepland voor eind november van dit jaar. Het Nieuwe Theater vraagt iedereen met een sterke zangstem en acteertalent uitdrukkelijk zich op te geven voor de open audities. Binnenkort zal worden aangekondigd welke titel zal worden gespeeld en wanneer de audities plaatsvinden.

het_nieuwe_theater_1

Foto: Charlotte Grips Fotografie

Lees meer over:

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Awards Gala
Locatie: RAI Theater
Datum: 22-01-2020
keyboard_arrow_rightVolledige agenda