Het Nationale Theater start per 1 januari 2017

5 september 2016, 09:12 - Redactie
Het Nationale Theater start per 1 januari 2017

Afgelopen week hebben de Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel, NTjong en Theater aan het Spui aangekondigd dat de voorgenomen fusie per 1 januari 2017 definitief doorgang zal vinden. De naam van de nieuwe organisatie luidt: Het Nationale Theater. De Raden van Toezicht en bestuur van de betrokken organisaties zijn akkoord gegaan met deze fusie. Door de fusie ontstaat een krachtige theaterorganisatie, het grootste reizende toneelgezelschap van Nederland met meerdere zalen in Den Haag, een open en bruisend gemeenschapshuis voor een breed publiek.

De ambitie is om met Het Nationale Theater een toonaangevende nationale culturele instelling neer te zetten, met eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui. Het Nationale Theater produceert en programmeert vernieuwend, geëngageerd toneel en journalistieke programma's, voor volwassenen en jeugd. Het toont een breed scala podiumkunsten van cabaret tot dans. Het gezelschap blijft in het hele land spelen en is het grootste reisgezelschap van Nederland.

De directie van Het Nationale Theater is aangesteld en bestaat uit Walter Ligthart (Voorzitter directie), Theu Boermans (Directeur Productie), Cees Debets (Directeur Programmering) en Simon van Driel (Zakelijk directeur). Per 1 september 2018 neemt Eric de Vroedt de functie van Theu Boermans over.

In sociaal opzicht zullen de gevolgen van de fusie beperkt zijn. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen. De organisatie Het Nationale Theater heeft het afgelopen jaar gezamenlijk subsidies aangevraagd voor het Kunstenplan 2017-2020 bij Gemeente Den Haag en het Rijk. Over deze aanvragen is inmiddels positief geadviseerd.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda