Het Mysterie Wardenier deze zomer in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk

27 februari 2019, 11:18 - Redactie
Het Mysterie Wardenier deze zomer in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk

De makers van de regionale musical Storm over Beulaeke komen met een nieuwe voorstelling, gezongen en gespeeld door zo’n 70 mensen uit de omgeving. Het Mysterie Wardenier gaat over de brandstofloze motor van een eenvoudige boerenzoon genaamd Johannes Wardenier. Als een studente genaamd Anne Sofie zich in de mysterieuze verdwijning van de motor verdiept, stuit ze op hevige tegenwerking. Wat wordt zo angstvallig geheim gehouden?

Voor haar masterscriptie verdiept Anne Sofie zich in een oud en mysterieus verhaal. In de herfst van 1934 vertelt een eenvoudige boerenjongen uit Steenwijkerwold dat hij een brandstofloze motor heeft uitgevonden. Een revolutionaire uitvinding die de wereld op zijn kop zou zetten. De nationale en internationale pers raakt totaal in de ban van deze Johannes Wardenier.

De motor – die niemand overigens aan het werk had gezien – moest gebouwd worden in een nieuwe fabriek in Wolvega. Het zou voor enorme werkgelegenheid zorgen. "De werkloosheid zal halt houden. Wardenier heeft een uitvinding gedaan, die mensen en machines weer aan arbeid kan helpen," schreven sommige kranten. Maar zover is het nooit gekomen. Johannes verdween tijdelijk uit beeld en toen hij terugkwam, was zijn motor weg.

Anne Sofie zoekt uit wat er echt is gebeurd. Heeft de motor bestaan en zo ja, waar is die dan gebleven? Het blijkt geen ongevaarlijke zoektocht. Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer vreemde dingen er gebeuren. Ze zet stug door. Ze zet zich samen met Johannes Wardenier in om het ware verhaal te vertellen.

17 en 18 mei 2019 in Rabotheater de Meenthe te Steenwijk. Het Mysterie Wardenier is een productie van Rabotheater De Meenthe. Naast de musical zal er een vernieuwde editie van het boek Mysterie Wardenier worden uitgegeven en er zal een pop up museum worden geopend die ingaat op het mysterie rondom de brandstof loze motor.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda