Hans Cornelissen toegevoegd aan vakjury Amateur Musical Awards

1 mei 2016, 17:07 - Redactie
Placeholder image

Stichting Amateur Musical Nederland heeft aangekondigd dat theaterproducent en acteur Hans Cornelissen is toegevoegd aan de vakjury van de Amateur Musical Awards, die op maandag 24 oktober 2016 voor de tweede maal worden uitgereikt.

Na het vertrek van jurylid John ter Riet, ging de stichting dit jaar op zoek naar een geschikte vervanger. Guido Tjadens, voorzitter van de stichting, was daarom trots toen Hans enthousiast reageerde. "In Hans hebben we iemand gevonden die het belang onderstreept van amateur musicaltheater in Nederland. In Amerika en Engeland wordt theater op scholen met de paplepel ingegoten, maar in Nederland moeten we blijven vechten voor educatie op dit gebied. Daarom is het juist belangrijk dat mensen in amateurproducties blijven spelen, maar ook dat mensen deze producties gaan zien. Het is dan ook onze voornaamste taak als stichting, dat we het fundament van de amateur musicals in Nederland sterker en groter maken."

Dat is ook precies de reden waarom Cornelissen Ja zei op het verzoek. "Ik vind dat het amateurtheater een waardevolle bijdrage levert aan de publieke belangstelling voor de uitvoerende kunsten. Bovendien is onze in eigen huis ontwikkelde musical Wat zien ik?! een van de meest gespeelde Nederlandse musicals in het amateurcircuit."

De vakjury van 2016, bestaat naast Hans Cornelissen, uit Jacques d’Ancona (voorzitter), Marianne van Wijnkoop, Anouk van Nes, Daniël Cohen en Cocky van Huijkelom. Zij zullen dit jaar bepalen wie er met een award naar huis gaan.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda