Guus’ Theaterschool uit Bennekom presenteert The Famous

11 augustus 2022, 18:41 - Redactie
Guus’ Theaterschool uit Bennekom presenteert The Famous

Guus' Theaterschool presenteert The Famous, een nieuwe Nederlandse musical met een groots, meeslepend verhaal over zeer actuele onderwerpen. The Famous speelt op maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus in het theater van Cultura Ede.

Sarah heeft maar één droom: een beroemd zangeres worden. Op school wordt ze buitengesloten en wordt haar leven flink zuur gemaakt door een aantal pesters. Maar als op een dag haar grote idool, de zangeres Eve Christine, op tv verschijnt om een talentenjacht aan te kondigen, wordt het voor Sarah allemaal duidelijk: dit is haar kans om de wereld te laten zien wat ze kan en te ontsnappen uit het ellendige leven dat ze nu lijdt. Ondertussen gaan er verhalen rond over een sekte, geleid door een geheimzinnig figuur die zichzelf de Profeet noemt. Het is duidelijk dat deze sekte iets van plan is, maar niemand weet wat. The Famous gaat over de ongezonde zucht naar roem, de invloed die de tv-wereld daarin heeft en de manier waarop jongeren ertoe verleid worden die roem na te jagen. Het is een verhaal waarin we zien hoe misleiding en machtspelen, in zowel de mainstream media als op sociale media en alternatieve platforms, kunnen leiden tot situaties met verschrikkelijke gevolgen.

Guus' Theaterschool is gevestigd in Bennekom. De school werkt met enthousiaste groepen kinderen en jongeren die op ambitieuze wijze voorstellingen op de planken brengen. The Famous wordt door de oudste groep gespeeld, die bestaat uit jongeren van gemiddeld 17 jaar. De theaterschool wordt geleid door Guus van Wolde, die het verhaal en de muziek van The Famous geschreven heeft. Guus heeft gewerkt met o.a. Frank Sanders, Pia Douwes en Tony Neef en heeft van Stichting Tekstpierement de aanmoedigingsprijs gekregen voor zijn musical Julia's Hoop.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda