Grote expositie Nederlandse musicals op VerzamelaarsJaarbeurs

16 augustus 2016, 12:16 - Redactie
Grote expositie Nederlandse musicals op VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's grootste vintagebeurs vindt dit najaar plaats op 12 en 13 november in Jaarbeurs Utrecht. Op de VerzamelaarsJaarbeurs is voor iedereen wat te vinden tussen alle stands: design meubels, vintage fashion, porselein, kinderspeelgoed, curiosa, tribal art en nog vele andere dingen. Tijdens deze editie wordt er speciaal aandacht geschonken aan Nederlandse musicals met een grote expositie.

Het gaat om een kijkje in de musical en theater geschiedenis. Er is een grote collectie te zien van kostuums, attributen, programmaboekjes, foto’s en recensies van onder andere Joop van den Ende producties en musicals als My Fair Lady uit 1960.

Zo is onder meer het kostuum van Willem Nijholt in Miss Saigon te zien en worden zijn zwaard en schild uit Cyrano de Bergerac getoond. Ook zijn privé schmink koffer, memorabilia van Cabaret, veel (privé) foto’s en brieven van Nijholt passeren de revue.

Daarnaast is er aandacht voor Jos Brink met een serie geschenken die hij aan zijn medewerkers gaf na afloop van voorstellingen, en is de allereerste poster van beginnende musicalster Chantal Janzen te bewonderen.

Verder is er aandacht voor de overleden popicoon Prince met zeldzame uitgaves van hem en zijn side-acts The Time en Vanity 6. Ook wordt er tijdens de beurs de Dutch Collectors Award 2016 uitgereikt aan verzamelaars uit drie verschillende categorieën.

Meer informatie over de VerzamelaarsJaarbeurs op www.verzamelaarsjaarbeurs.nl.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda