Grootste ABBA show ter wereld naar Rotterdam Ahoy

14 juli 2018, 08:36 - Redactie
Grootste ABBA show ter wereld naar Rotterdam Ahoy

Exact veertig jaar na het enige concert van ABBA in de Rotterdam Ahoy komt op 4 en 5 april 2019 The Show - A Tribute to ABBA naar de Rotterdamse poptempel. Een unieke productie die door kenners omschreven wordt als de beste ABBA show sinds ABBA.

"Een groot orkest met top musici, de nieuwste special effects en videoschermen zorgen voor een perfecte ABBA experience die wereldwijd ongeëvenaard is”, zegt producent Kenneth Svoldgaard. "Megahits als Mamma Mia, Waterloo, Money Money Money en Dancing Queen komen voorbij. Deze productie is de grootste ABBA show ter wereld en slechts twee dagen in Nederland te zien."

Op 6 april 1974 wonnen Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad in het Britse Brighton het 19e Eurovisiesongfestival met het nummer Waterloo. "Dit moment markeert de start van het succesverhaal dat ABBA heet", vertelt Svoldgaard. "ABBA laste in 1983 een pauze in en de afgelopen 35 jaar heeft ABBA nooit meer een publiek optreden gegeven. Het stokje is nu overgenomen door deze show. Deze unieke productie komt nu - veertig jaar nadat ABBA in de Rotterdam Ahoy stond – voor twee exclusieve concerten naar Nederland. Een evenement waarvoor alle registers worden open getrokken."

The Show - A Tribute to ABBA werd gelanceerd in 2001 en was direct een succes, aldus Svoldgaard. "Meer dan zeventien jaar is deze spectaculaire ABBA tribute show nu wereldwijd op tournee. De groep gaf ruim 700 concerten in 40 verschillende landen. Een absoluut unicum dat de kwaliteit van de show onderstreept."

"De voorstelling draagt onmiskenbaar bij aan de nog altijd voortdurende populariteit van de iconische Zweedse popgroep. Het repertoire wordt op overtuigende wijze voor het voetlicht gebracht door top musici. De producenten hebben dan ook altijd als doel gehad om een perfecte illusie te creëren. De vertolking van alle grote ABBA hits is indrukwekkend en ongeëvenaard. Dat geldt zeker ook voor de toegepaste special effects. Deze zijn ‘state of the art’. De modernste licht-, LED en geluidstechniek garanderen een optimale beleving." aldus de producent.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda