Genomineerden Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2024 bekend

5 april 2024, 11:25 - Redactie
Genomineerden Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2024 bekend

Steven Wouterlood, Jurrian van Dongen en Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio' Braaf en Marnix Dorrestein zijn (in willekeurige volgorde) de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2024. De winnende tekstschrijver(s) wordt maandag 15 april bekendgemaakt in het Muziekcentrum in Enschede.

Dit jaar stuurden bijna 100 componisten, tekstschrijvers en producenten hun lied in. De variatie in stijl, vorm, kwaliteit, tijdsgeest en thematiek was groot. Na lang beraad heeft de vakjury (Mark Haayema, Izaline Calister, Daniël van Klaveren, Bart Tuinman en Flip Zonne Zuijderland) unaniem voor drie genomineerden gekozen.

  • Andersom van Steven Wouterlood (tekstschrijver en componist), gezongen door Desi van Doeveren en Jeske van der Staak, met Fons Merkies als arrangeur. Andersom is een lied tussen een konijn en een krokodil. “Soms is het verlangen groot om iets of iemand anders te zijn. In dit lied wordt die wens heel zoet neergezet”, aldus de vakjury. “Op een vreemde manier voel je dat Steven met dit lied nog een grimmig staartje zou willen schrijven. Een ogenschijnlijk simpel lied, maar sterk in zijn eenvoud.”
  • Je weet dat je wat mist van Jurrian van Dongen (tekstschrijver). Compositie van Jan & Keez Groenteman en uitgevoerd door Jesse Mensah. De vakjury: “Jurrian won al twee keer eerder de Willem Wilminkprijs (2022 & 2023) en dit jaar is hij weer genomineerd. Kunnen we nog om hem heen? Voorlopig niet. Met het lied: Je weet dat je wat mist kruipt hij weer moeiteloos onder je huid om alle haren op je arm rechtop te zetten.”
  • Pittig van Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio' Braaf en Marnix Dorrestein (tekstschrijvers). Compositie van Marnix Dorrestein, Daan Faber en Azim Inami en uitgevoerd door Dio. In dit lied werd de vakjury verrast door zowel de tekst als de muziek. “Een ‘funky’ lied over de smaak Pittig. We kregen naast dit lied ook de smaken Zoet, Zout, Bitter en Zuur toegezonden door de Smaakspoken. Lekker vertolkt door Dio en smaakvol genoeg in combinatie met de muziek.”

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Muziekcentrum in Enschede wordt maandag 15 april de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2024 bekend gemaakt. De prijsuitreiking vormt traditiegetrouw de afsluiting van de Kindermuziekweek, die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 5 tot en met zondag 14 april. Vorig jaar streek Jurrian van Dongen, met Een soort van, met de eer.

Naast de juryprijs wordt op 15 april ook de winnaar van de Publieksprijs bekendgemaakt. Vanaf 5 april kan iedereen zijn stem uitbrengen via www.willemwilminkprijs.nl. Uiteraard zijn hier ook alle genomineerde liedjes te vinden. De winnaar krijgt de eer volgend jaar het themalied voor de Kindermuziekweek te schrijven.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda