Genomineerden voor de Willem Wilminkprijs 2019

2 april 2019, 10:18 - Redactie
Genomineerden voor de Willem Wilminkprijs 2019

Op zaterdag 13 april wordt de Willem Wilminkprijs voor het beste Kinderlied 2019 uitgereikt, als onderdeel van het BIG BANG Festival. Uit de inzendingen heeft de vakjury vier liedjes genomineerd. Tijdens de speciale avond in De Kleine Willem in Enschede worden de vier kinderliedjes uitgevoerd. De vakjury en kinderjury maken deze avond de winnaar bekend.

De vakjury bestaande uit Katinka Polderman, Ageeth de Haan, Thijs Borsten, Fay Lovsky en Trudie Lucardie heeft een selectie moeten maken uit inzendingen vanuit heel Nederland.

De nominaties zijn gegaan naar:

  • Jeroen Schipper met ‘Kijk eens wat ik kan’
  • Jurrian van Dongen met ‘Watermoleculen’
  • Selma Visscher met ‘De egel’
  • Jasper Smit met ‘Ik heb zelf iemand gepest’

Naast de vakjury worden de genomineerde liedjes ook ter beoordeling voorgelegd aan een kinderjury bestaande uit leerlingen van de Openbare Basisschool Prinseschool in Enschede. Zij kiezen hun eigen winnaar uit de nominaties.

De genomineerde liedjes worden uitgevoerd door de Theatermakerij als onderdeel van het BIG BANG Festival op 13 april in De Kleine Willem te Enschede. Aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt. De regie van het programma is in handen van Niki Romijn (theatermaker, zangeres/stemactrice) en wordt gepresenteerd door acteur, kinderboekenschrijver en poppenspeler Mark Haayema. Muzikale leiding door Henk Ruiter.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda