Geen werkingssubsidies meer voor Judas TheaterProducties

30 juni 2022, 10:42 - Redactie
Geen werkingssubsidies meer voor Judas TheaterProducties

Op 24 juni ontving Judas TheaterProducties het bericht dat het musicalgezelschap de komende jaren geen werkingssubsidies zal ontvangen van de Vlaamse Overheid. Eerder dit jaar ontving Judas we nochtans een projectsubsidie voor de herneming van Josephine B. die op 6 oktober 2022 in première zal gaan.

De afgelopen 15 jaar bracht het musicalgezelschap musicalcreaties op de planken als Ganesha – Een perfecte god, Lelies, Pauline & Paulette, De Muze van Rubens, De Rozenoorlog, Goodbye, Norma Jeane en Iedereen Beroemd. Judas won in totaal 14 Vlaamse Musical Prijzen, bood steevast kansen aan jong talent en de komende seizoenen zullen producties als Goodbye, Norma Jeane, De Rozenoorlog en Josephine B. te zien zijn in meer dan 10 landen.

Het is heel jammer dat er in het gesubsidieerde Vlaamse kunstenveld geen ruimte meer is voor het musicalgenre. Nochtans werd Judas in het verleden al 4 maal beloond met een projectsubsidie en werden ze structureel ondersteund tussen 2013 en 2016. Desondanks een sterk dossier en de algemene waardering voor het gezelschap, kon Judas de commissie muziektheater niet overtuigen en was het slotadvies negatief. Vlaams minister Jambon volgde het negatieve advies van de commissie.

Na beraad heeft het gezelschap daarom met pijn in het hart besloten dat de productie Josephine B. de allerlaatste Judas-musical zal worden. Op 8 december wordt de laatste voorstelling van Josephine B. gespeeld en op die dag valt het doek. Er zullen vanaf dan geen nieuwe producties meer gemaakt worden. Wel zet Judas zijn internationaal parcours verder.

De artistieke kern van Judas heeft altijd met de grootste zorg en liefde voor het genre originele musicalproducties ontwikkeld. De eindhalte van Judas hoeft niet te betekenen dat er geen ruimte meer is voor originele, kleinschalige, artistiek hoogstaande musicalcreaties en de huidige artistieke kern zal elk waardevol initiatief blijven stimuleren.

Josephine B. met in de hoofdrollen Sandrine, Kobe Van Herwegen, Matthew Michel en Juan Gerlo is te zien vanaf 1 oktober in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en op tournee door Vlaanderen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda