Gaia Aikman te horen in Amerikaanse film Uprooted

31 januari 2022, 15:24 - Redactie
Gaia Aikman te horen in Amerikaanse film Uprooted
Foto: Roy Beusker

De Nederlandse zangeres en actrice Gaia Aikman is te horen in de Amerikaanse documentaire film ‘Uprooted - The Journey Of Jazz Dance. Voor de soundtrack van de film, die vanaf 1 februari alleen in Amerika te zien is via HBO Max, heeft Gaia een nieuwe versie opgenomen van het nummer Everything must change, een nummer dat Bernard Ighner schreef in 1974 voor het album van Quincy Jones maar later wereldwijd bekend werd door versies van oa Nina Simone, Barbra Streisand en George Benson.

De film vertelt het complexe verhaal van jazzdans, de afkomst en de geschiedenis. Regisseur Khadifa Wong laat in de film specialisten op dit gebied aan het woord onder wie Debbie Allen (Fame), Joshua Bergasse en Al Blackstone. Het doel van de film is niet alleen om de mensen te informeren, maar ook om een nieuwe lichting dansers te inspireren om deze kunstvorm levend te houden.

De film was in 2020 en 2021 al te zien op verschillende filmfestivals en sleepte maar liefst 18 nominaties en/of prijzen in de wacht waaronder oa de publieksprijs op het San Francisco Dance Film Festival en de prijs voor beste documentaire op het Master Of Art Film Festival.

Gaia: “Ik ben zo ontzettend trots op dit project. Ik vind het een grote eer om mijn eigen stem te horen in zo’n belangrijke documentaire-film. De filmregisseur, die mij in de rol van Nala had gezien op West End, hoorde in mijn stem het laatste puzzelstukje van de film en benaderde mij. Na wat telefonische besprekingen met het team in Los Angeles ben ik de studio ingedoken. Iedereen die ook maar een connectie heeft met dans, muziek, kunst en geschiedenis zou deze film moeten zien. Ik hoop daarom dat de film ook heel snel te zien is in Europa via HBO Max. Een nummer inzingen voor een internationale film stond ook op mijn dromen-checklist. Deze vink ik daarom ook af met de grootste lach op mijn gezicht”.

Gaia Aikman schreef 6 jaar geleden wereldwijde musical geschiedenis door als eerste actrice die zowel de kleine als grote Nala speelde in The Lion King van Stage Entertainment. Ze speelde de rol zowel in Nederland als op West End, Londen. In 2020 zong Gaia samen met 18 collega Lion King acteurs uit 11 landen de hits in de Amerikaanse TV show Good Morning America. Sinds 2021 is Gaia te zien in TINA – De Tina Turner Musical. Zij speelt de rol van de zus van Tina, Alline Bullock en is cover Tina Turner.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda