Freek Bartels over zijn rol als Gaston in Beauty and the Beast

10 november 2015, 14:19 - Redactie
Freek Bartels over zijn rol als Gaston in Beauty and the Beast

Het was stiekem al langere tijd een wens van Freek Bartels om op het podium eens een bad guy te spelen. In de nieuwe versie van Beauty and the Beast is het eindelijk zo ver en mag hij de arrogante blaaskaak Gaston vertolken.

"Ik zag de film voor het eerst toen ik een jongetje van vijf was. Natuurlijk vond ik Gaston toen ontzettend stom. Hij is de stoorzender tussen de twee mensen waarvan je hoopt dat ze gelukkig worden. Als kinderen tijdens de show ‘boe’ gaan roepen, betekent dat vermoedelijk dat ik de rol heel goed heb neergezet."

Gevaarlijk

In de tweede helft van de voorstelling krijgt het opruiende gedrag van Gaston zelfs gevaarlijke kantjes. "Het is iemand die het volk aanspoort tot slechte dingen. Het is Disney-schurk met een heel actueel kantje: hij is iemand die blind wordt gevolgd door mensen die zich in zijn uitlatingen gehoord voelen. De geschiedenis heeft wel bewezen dat dat mensen zijn die je liever niet aan de macht wilt hebben."

De rol vergt ook fysiek intensieve voorbereidingen voor Bartels. "Ik spreek met mijn stem heel andere kleuren aan dan ik tot nu toe gedaan heb, en ik moet er fysiek flink imposant uitzien. Ik red het in lengte niet van René van Kooten, die de rol tien jaar geleden speelde. Maar ik train drie keer per week om in de breedte in elk geval niet voor hem onder te doen."

De eerste voorstelling van Beauty and the Beast zal worden gespeeld op 3 december in het Circustheater. De grote première zal plaats gaan vinden op zondag 13 december.

Bron: ANP / BuzzE

Première
13 december 2015
Dernière
4 september 2016
Producent
Stage Entertainment
Meer over Beauty and the Beast (2015) Ander nieuws over Beauty and the Beast (2015)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda