Frans Mulder en Vera Mann in Telkens weer Het dorp in het Zonnehuis

8 april 2017, 07:59 - Redactie
Frans Mulder en Vera Mann in Telkens weer Het dorp in het Zonnehuis
Foto: Bob Bronshoff

Woensdag 28 juni is het honderd jaar geleden dat zanger, cabaretier en acteur Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater grijpt deze gelegenheid aan en brengt Telkens weer Het dorp in juni naar Het Zonnehuis in Amsterdam.

Deze muzikale hommage aan Wim Sonneveld en tekstschrijver Friso Wiegersma wordt verzorgd door Frans Mulder, Vera Mann, Mitch Wolterink en Julia Herfst. Het live combo staat onder leiding van Ruud Bos die als pianist, arrangeur en componist veelvuldig samenwerkte met Sonneveld.

Wie kent ze niet? De Nederlandse evergreens Het dorp, Lieveling, Josefien en Moeder, ik wil bij de revue. Het zijn nummers waarmee Sonneveld grote bekendheid verwierf en die allemaal geschreven werden door zijn levenspartner Wiegersma. Ter gelegenheid van Sonnevelds honderdste verjaardag worden hun tijdloze klassiekers gebracht door vier topvocalisten, twee generaties, uit de cabaret- en musicalwereld.

Telkens weer Het dorp was eerder te zien in 2003 en werd destijds louter enthousiast ontvangen door pers en publiek. Een creatief team, bestaande uit Hans van der Woude (repertoire advies), Ruud Bos (muzikale leiding en arrangementen), Frans Mulder (regie), Chiara Re (staging) en Maarten Voogel (producent), bewerkt het origineel tot een frisse versie rondom de honderdste geboortedag van Sonneveld.

Naast losse nummers komt ook De Kleine Parade - een productie van Sonneveld en Wiegersma die behoort tot de eerste generatie musicals van Nederlandse makelij - als minimusical voorbij. Alette Kraan verzorgt de kostuums.

Telkens weer Het dorp is te zien in theater Het Zonnehuis op 13, 14, 20, 21, 27 en 28 juni om 20.15 uur. Op woensdagen is er tevens een matinee om 14.30 uur.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda