Frank Lammers regisseur van Geheimen van De Herdgang

schedule6 februari 2017, 08:34 - Redactie
Frank Lammers regisseur van Geheimen van De Herdgang

Frank Lammers zal de voorstelling Geheimen van De Herdgang gaan regisseren. Op 1 en 2 september 2017 vindt in het Philips Stadion in Eindhoven een spectaculair musicalspektakel plaats als eerbetoon aan de twee clubiconen Harrie van Kemenade en Harry van Raaij. De voorstelling gaat over voetbalclub PSV en zit boordevol anekdotes over topsport voor en achter de schermen en gebeurtenissen op en rond trainingscomplex De Herdgang.

Het wordt een verhaal over de liefde voor het voetbal en over hoe belangrijk uitbater Harrie van Kemenade en oud-voorzitter Harry van Raaij zijn gebleken voor de club. De voorstelling wordt begeleid met live muziek uit de clubcultuur en uitgevoerd door professionele acteurs en performers die PSV een warm hart toedragen.

Theaterproducent Het Nieuwe Theater, ook uit Eindhoven afkomstig, is verheugd deze voorstelling in samenwerking met PSV, Supportersvereniging PSV en Brabant C als partners te kunnen maken. Voor de ontwikkeling van de verhaallijnen in het script wordt op dit moment in alle geledingen van PSV (huidige selectie, directie, oud-spelers, prominenten, supporters en pers) gesproken met scriptschrijver Lucas de Waard om zo het unieke DNA door de jaren heen te vatten in een avondvullende locatievoorstelling.

"Het is een uitdaging om met deze voorstelling topsport en theater met elkaar te verbinden en Frank Lammers is de aangewezen persoon om de regie te voeren als fanatieke PSV supporter", laat producent Sander Eckhardt van Het Nieuwe Theater weten. "De sfeer op De Herdgang is uitzonderlijk voor een topclub in Nederland en ver daarbuiten. Met alle bijzondere verhalen van prominente PSV’ers die we hoorden tijdens onze research voor het script, maken we een theaterspektakel dat nog lange tijd zal naleven in de harten van sport- en theaterliefhebbers."

Frank Lammers regisseerde eerder dit jaar de film Of ik gek ben met Mike Weerts in de hoofdrol. "Ik heb gezegd dat ik graag dingen doe waarvan ik niet weet of ik ze kan. Maar ik weet nu dat regisseren mij ligt en heel belangrijk, mijn hart gaat sneller kloppen van PSV. Ik ben een echte fan en om dit eerbetoon op te mogen voeren in het Philips Stadion met de spectaculaire LED-verlichting als decor is een droom die uitkomt."

Lees meer over:

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Awards Gala
Locatie: RAI Theater
Datum: 22-01-2020
Tijd: 20:35 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda