Flipje gaat het theater in met De Nacht van Flipje

1 februari 2019, 18:26 - Redactie
Flipje gaat het theater in met De Nacht van Flipje

Wie kent hem niet: het frambozen- en bessenmannetje uit Tiel met z’n koksmuts op! Maar dat die stoere Flip ook over superkrachten kan beschikken, was nog niet algemeen bekend.

Met De Nacht van Flipje brengt Schouwburg Agnietenhof in Tiel ter ere van haar 50-jarig jubileum, in samenwerking met Homemade Productions een professionele familievoorstelling op het toneel. Een spektakel vol aanstekelijke liedjes, een groot ensemble, en een hilarisch en ontroerend verhaal.

Het 50-jarig jubileum van de Agnietenhof in theaterseizoen 2019/2020 was de aanleiding voor het idee van deze productie. Ruud van Zuilen, directeur Cultuurbedrijf Tiel, vertelt: "Ons doel is om tijdens het jubileumseizoen nog meer de verbinding met de stad en regio aan te gaan, waaruit het idee van deze familiemusical ontstond. Van deze voorstelling, die wordt gedragen door professionele acteurs, maken amateurs uit de regio een belangrijk onderdeel uit, waarbij we kwaliteit, participatie en educatie op een unieke manier samenbrengen. Actuele thema’s als vergroening en gezond leven spelen een prominente rol, maar bovenal brengen we een spectaculaire familievoorstelling, met een grote link naar de stad Tiel en de Betuwe."

Naast deze voorstelling ontwikkelt Cultuurbedrijf Tiel (Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en cultuurgebouw Zinder) een uitgebreid educatief programma in samenwerking met het onderwijs.

De Nacht van Flipje wordt geschreven door Dick van den Heuvel met muziek van Jeroen Sleyfer. De cast van professionele acteurs en lokaal talent wordt na audities vastgesteld. De voorstelling is eind december exclusief te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel. De première vindt plaats op vrijdag 20 december.

Première
20 december 2019
Dernière
29 december 2019
Producent
Homemade Productions
Meer over De Nacht van Flipje Ander nieuws over De Nacht van Flipje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda