Festivaria brengt volgend jaar Titanic de Musical

18 augustus 2018, 13:25 - Redactie
Festivaria brengt volgend jaar Titanic de Musical

Festivaria brengt volgend jaar Titanic, de openluchtmusical zal te zien zijn op vrijdag 23 augustus 2019.

Gebaseerd op echte mensen aan boord van het meest legendarische schip ter wereld, is Titanic, de musical een spektakel gericht op de hoop en dromen van haar passagiers. Elk van hen ging aan boord met een eigen verhaal, eigen ambities.

1.517 mannen, vrouwen en kinderen konden hun verhaal niet verder vertellen. 1.517 passagiers konden hun ambitie niet waarmaken. Want in de laatste uren van 14 april 1912 gebeurde het onmogelijke, het onzinkbare schip kwam tot zinken.

Titanic ging in 1997 op Broadway in première en kon op heel wat bijval rekenen. De muziek en liedteksten van Maury Yeston en het script van Peter Stone wonnen samen een Academy Award, een Emmy Award, een Olivier Award en drie Tony Awards. De originele Broadway-productie won vijf Tony Awards.

Regisseur van dienst is Tijl Dauwe, die bij Festivaria in 2017 zijn debuut maakte met Kiss me, Kate. De choreografie is in handen van Ingrid Coppieters en Geert Baetens neemt het dirigeerstokje op. Wie volgende zomer aan boord stapt van de Titanic op het Donkmeer in België is nog niet bekend.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda