Feestend door de jaren 80 en 90: Stayin’ Alive Disco Spektakel

7 mei 2023, 11:56 - Redactie
Feestend door de jaren 80 en 90: Stayin’ Alive Disco Spektakel
Foto: Musicalweb

Stayin' Alive Disco Fever is een theatershow die de klassieke disco-muziek uit de jaren '70 en '80 nieuw leven inblaast. Met zes getalenteerde zangers en een swingende live-band biedt deze show een knallend muzikaal feestje dat het publiek laat dansen en zingen van begin tot eind. De show ging op vrijdagavond 5 mei in première in Theater aan de Schie in Schiedam.

De voorstelling begint met een explosie van licht en geluid, waardoor het publiek meteen in de disco sfeer wordt gebracht. De castleden brengen zingend en dansend de disco klassiekers op een energieke en verfrissende manier. Hits als I Will Survive, Daddy Cool, Stayin' Alive en Night Fever worden allemaal uitgevoerd met passie en enthousiasme. De show neemt het publiek mee op een reis door de geschiedenis van de disco-muziek, met nummers uit iconische musicals als Saturday Night Fever, Grease en Fame. De stukken worden op een eigen manier gebracht en zeker de medleys worden goed ontvangen door het publiek.

Het podiumontwerp is kleurrijk en levendig, met een indrukwekkende lichtshow en een opvallend decor dat de sfeer van de jaren '70 en '80 weergeeft met een eigentijdse twist. De nummers worden op een unieke manier gebracht en telkens in een andere variatie wat betreft castleden. Iedereen zingt een eigen solo nummer. Bij Nigel Brown en Linda Verstraten gaat het publiek helemaal los. Nigel Brown met zijn vertaling van Sir Duke van Stevie Wonder maakte veel los in de zaal. Judith van der Wijst heeft een heerlijke energie en Esmée Dekker gaat los met haar adlips. Ferry Doedens moest een beetje op gang komen, maar zijn vertolking van Don't stop believing ging erg lekker. Voor Martijn Vogel was het weer de eerste keer op het podium en hij zat er weer goed in. De nummers die gezamenlijk worden gedaan, zorgen ervoor dat je niet stil kunt zitten! De medleys waren de hoogtepunten in de show en de meest unieke variant was de Disco Medley met "Lady Marmelade, Uptown Funk en I Will Surive.

Een van de hoogtepunten van de show is de interactie tussen de cast en het publiek. Het publiek wordt aangemoedigd om mee te zingen en te dansen, wat een geweldige sfeer creëert. Het is duidelijk dat de cast veel plezier heeft in wat ze doen, wat aanstekelijk werkt op het publiek. De dansen zien er soms net iets te gerepeteerd uit, maar het blijft zorgen voor een heerlijke dosis entertainment. Speciale aandacht voor de band is ook verwerkt in de show. De bandleider Billy Maluw heeft ook een prachtige stem, die hij ook mag laten horen in een tweetal nummers. Fijn voor de afwisseling en met een leuke dosis humor!

Stayin' Alive Disco Fever is een leuke theatershow die je zeker in de disco fever zal brengen. Met getalenteerde castleden, een geweldige live-band en een opvallend podiumontwerp, is deze show een leuke avond uit voor iedereen die van disco houdt.

Door: Anne Olde Hartmann

Castfoto's: Musicalweb

Scenefoto's: Anniek de Wild

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda