Musicalweb.nl - Nieuws / Musicalweb.nl - Nieuws nl-nl Soldaat van Oranje – De Musical t/m december 20-05 https://www.musicalweb.nl/soldaat-van-oranje-de-musical-t-m-december-23687 Soldaat van Oranje – De Musical t/m december

Vandaag heeft Soldaat van Oranje - De Musical de maanden september, oktober, november en december toegevoegd aan het huidige voorstellingsschema. Recent werd op 30 april, precies elf en een half jaar na de première, de 3.000ste voorstelling gespeeld in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Sinds de première op 30 oktober 2010 zagen al meer dan 3,2 miljoen mensen de voorstelling.

Producent Fred Boot: Bij een groot deel van het publiek komt het vertrouwen weer terug. Dat geeft ons hoop voor de toekomst en daarom durven we onze speelperiode weer te verlengen. Daarmee kunnen we ons ook opmaken voor ons twaalfjarig jubileum op 30 oktober. Het blijft uniek, bijzonder en vooral belangrijk dat we het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden mogen blijven vertellen.

]]>
https://www.musicalweb.nl/soldaat-van-oranje-de-musical-t-m-december-23687
Murder Ballad volgend jaar terug met nieuwe cast 20-05 https://www.musicalweb.nl/murder-ballad-volgend-jaar-terug-met-nieuwe-cast-23672 Murder Ballad volgend jaar terug met nieuwe cast

De musical Murder Ballad zal volgend jaar weer terug gaan keren in de Nederlandse theaters. De productie van STENT Producties zal vanaf april volgend jaar gaan spelen met een grotendeels nieuwe cast die bestaat uit onder anderen Bettina Holwerda, Renée van Wegberg, John Vooijs, Joey Schalker. Cystine Carreon keert weer terug in Murder Ballad, de actrice was in de eerste tour ook te zien.

Murder Ballad vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt. De hoofdrollen in de eerste versie waren weggelegd voor Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor.

"Zowel na afloop van de korte terugkeer in juni 2021 als bij de aankondiging van de Vlaamse versie afgelopen oktober kregen wij vanuit het Nederlandse publiek vragen over een herneming in Nederland. Ik vind het dan ook te gek om de tournee van 2023 in Nederland aan te mogen kondigden met een vrijwel nieuwe cast. Met deze andere generatie cast gaan we het wiel opnieuw uitvinden. Tijdens diverse werksessies werden wij al omvergeblazen door al het vocale geweld waarover deze cast beschikt. Ook het feit dat Cystine Carreon opnieuw gestalte geeft aan de rol van Vertelster, een waanzinnig belangrijke rol waarbij ze ook nog live viool speelt, daar kan ik alleen maar erg dankbaar voor zijn! Ik glunder van oor tot oor met deze doorgewinterde cast en ik kan garanderen dat we opnieuw gaan rocken in het theater, het dak gaat eraf!", aldus producent Giovanni Sturkenboom.

De première staat gepland op maandag 24 april volgend jaar in De Goude Schouwburg in Gouda. Daarna zal de musical tot en met 17 juni 2023 te zien zijn in Nederland. Daarna gaat Murder Ballad verder met een Vlaamse cast in België.

]]>
https://www.musicalweb.nl/murder-ballad-volgend-jaar-terug-met-nieuwe-cast-23672
Tweede klassieke titel van Goedemorgen Theaterproducties naar de theaters 20-05 https://www.musicalweb.nl/tweede-klassieke-titel-van-goedemorgen-theaterproducties-naar-de-theaters-23679 Tweede klassieke titel van Goedemorgen Theaterproducties naar de theaters

Vanaf oktober zal de voorstelling Richard III, de grootste slechterik allertijden te zien zijn door heel Nederland. Yamill Jones zal in de huid van de koning kruipen. Chava voor in ’t Holt speelt Lady Ann en Thijs Miedema zal de rol van William Shakespeare op zich nemen.

Goedemorgen Theaterproducties presenteert met Richard III haar tweede klassieke titel voor jongeren vanaf 10 jaar. "Ik kijk er enorm naar uit om weer een bewerking van een beroemd stuk van Shakespeare naar de theaters te brengen. Dit verhaal vol drama is nu verweven met een modern thema als fake news én is verrijkt met een flinke dosis humor. Hiermee kunnen we onze doelgroep laten ervaren dat een toneelklassieker ook actueel kan zijn," aldus producent Fons van Rongen.

Verhaal

Stel je voor dat de beste schrijver die ooit heeft geleefd een toneelstuk over jou schrijft. Dat is toch fantastisch! Het overkomt koning Richard III. Shakespeare maakt met zijn toneelstuk van Richard de grootste slechterik allertijden, wereldberoemd om zijn slechte daden! Alleen is Richard daar niet zo blij mee, want hij was toch ook best aardig? Het wordt tijd dat hij de schrijver opzoekt: dit moet worden rechtgezet. Maar kan dat zomaar? "Wat hier stáát! Dat alle honden naar me blaffen als ik ze wil aaien? Totale onzin. Dit is fake news 2.0. 100% supernep," aldus Richard.

In deze snelle bewerking van Richard III (10+) zien we – naast al het verraad om de kroon in handen te krijgen – hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin.

Richard III gaat op 13 oktober in première in Stadstheater de Kom in Nieuwegein.

]]>
https://www.musicalweb.nl/tweede-klassieke-titel-van-goedemorgen-theaterproducties-naar-de-theaters-23679
MusicAllFactory en Fontys Academie organiseren gratis MAF Junior workshopdag 19-05 https://www.musicalweb.nl/musicallfactory-en-fontys-academie-organiseren-gratis-maf-junior-workshopdag-23676 MusicAllFactory en Fontys Academie organiseren gratis MAF Junior workshopdag

Factorium Cultuurmakers en Fontys Hogeschool voor de Kunsten organiseren: De MAF-junior workshopdag. Een kennismaking met de MAF-junior opleiding, van MusicAllFactory Tilburg, die op 11 juni zal plaatsvinden. Doe jij niets liever dan zingen, dansen en acteren en wil je je hierin verder ontwikkelen op een bijzonder hoog niveau? Dan is de MAF-junior wellicht iets voor jou.

Al jarenlang zetten leerlingen van de MusicAllFactory jongeren en volwassenen hun ontwikkeling voort op kunstvakopleidingen van Fontys. Daarom organiseren Fontys en Factorium nu samen een workshopdag om ook de nog jongere talenten kennis te laten maken met de MusicAllFactory (12-14 jaar, MAF junioren).

Op deze workshopdag zullen er verschillende workshops en masterclasses te volgen zijn, die gegeven worden door zeer bevlogen oud-studenten van Fontys en Factorium, die actief zijn in het uitvoerende vak. Deelname is gratis.

Docenten

  • Jolijn Henneman - Liedinterpretatie
  • Teun Donders - Spel
  • Alyssa Luypaert - Dans
  • Jelle Ruijssenaars - Zang

MusicAllFactory
De richting MusicAllFactory Junior (MAF-Junior) richt zich specifiek op talenten van 12 tot 14 jaar die ambitie hebben om het musicalvak in te gaan. Deze opleiding is onderdeel van de deeltijdopleiding MusicAllFactory.

Fontys Muziek- en Musicaltheater
De beroepspraktijk stelt hoge eisen aan muziek- en musicaltheaterperformers. Ze moeten kunnen zingen, dansen en acteren op hoog niveau. De Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater leidt studenten op tot danser/zanger/acteur op authentiek en solistisch niveau. De workshopdag vindt plaats bij Fontys én bij Factorium vanaf 10:30 tot 14:30 uur.

]]>
https://www.musicalweb.nl/musicallfactory-en-fontys-academie-organiseren-gratis-maf-junior-workshopdag-23676
Rosalie de Jong toegevoegd aan cast van Falsettos 19-05 https://www.musicalweb.nl/rosalie-de-jong-toegevoegd-aan-cast-van-falsettos-23675 Rosalie de Jong toegevoegd aan cast van Falsettos

Vanaf 23 juli is de meeslepende Broadway musical Falsettos te zien in de Wim Sonneveld zaal van DeLaMar Theater in Amsterdam. Producent OpusOne laat nu weten dat Rosalie de Jong te zien zal zijn in de rol van Trina, de ex-vrouw van Marvin. De voorstelling maakt onderdeel uit van het culturele programma rondom de Amsterdam Pride 2022 en is slechts 16 keer te zien. De overige rollen worden gespeeld door onder andere William Spaaij, Job Greuter, Ad Knippels en Julia Herfst.

Rosalie was dit seizoen te zien in Come From Away waarvoor zij ook was genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een kleine musical. Eerder speelde ze in onder andere Heerlijk Duurt het Langst, Mamma Mia! in zowel Nederland als Duitsland, De Jantjes en Rocky das Musical.

Falsettos wordt gemaakt door OpusOne in samenwerking met het DeLaMar Theater en is de muzikale autobiografie van William Finn (tekst en muziek). Het ‘book’ van deze musical is van James Lapine, vooral bekend van zijn samenwerking met Stephen Sondheim (Into the Woods en Passion). De regie en vertaling van Falsettos zijn in handen van Koen van Dijk.

]]>
https://www.musicalweb.nl/rosalie-de-jong-toegevoegd-aan-cast-van-falsettos-23675
Hotel Wonderland voor onbepaalde stilgelegd 17-05 https://www.musicalweb.nl/hotel-wonderland-voor-onbepaalde-stilgelegd-23669 Hotel Wonderland voor onbepaalde stilgelegd

Hotel Wonderland is per direct voor onbepaalde tijd stilgelegd zo laat de producent weten. Hotel Wonderland is het eerste onderdompeltheater van Nederland en biedt een grote variatie aan ervaringen.

De producent geeft aan te veel last te hebben van de marktomstandigheden om door te kunnen gaan. De na-effecten van Corona en de ongunstige timing van de recente heropening, na zes maanden sluiting, zijn zo heftig dat het ook voor de nabije toekomst niet reëel lijkt om genoeg kaarten te verkopen.

Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met alle betrokkenen om te komen tot een goede oplossing. Onderdeel daarvan is een groot steunpakket van de overheid.

De producent zal zijn best doen om iedereen die al een kaartje gekocht heeft hiervoor te compenseren. Communicatie hierover volgt per e-mail.

De producent is teleurgesteld, boos en verdrietig dat het gaat zoals het gaat. Maar ook gedreven en strijdlustig om, op welke manier dan ook, een toekomst voor Hotel Wonderland te vinden.

]]>
https://www.musicalweb.nl/hotel-wonderland-voor-onbepaalde-stilgelegd-23669
Stadsopera Trijn in Tivoli Vredenburg 17-05 https://www.musicalweb.nl/stadsopera-trijn-in-tivoli-vredenburg-23654 Stadsopera Trijn in Tivoli Vredenburg

In juni trilt Utrecht op haar grondvesten met vier uitvoeringen van de stadsopera Trijn over verzetsheldin Trijn van Leemput. Ruim 200 musici, zangers, acteurs en dansers voeren deze nieuwe opera uit in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. In het jaar waarin Utrecht 900 jaar stadsrechten viert, is Trijn te zien precies daar waar het verhaal zich afspeelde.

Trijn vertelt de geschiedenis van een Utrechtse feministe, een gewone vrouw die het verschil maakte en zag dat de stad van iedereen was. De opera verbindt geschiedenis met het heden. Een nieuwe opera met eigentijdse taal en muziek, met Trijn als iconische hoofdpersoon. Een stadsopera waarin iedere Utrechter zich zal herkennen. Over een vrouw in verzet die nog altijd bewondering afdwingt. Met mooie en inspirerende muziek.

De productie van de opera is groots en Utrechts: naast het Klein OperaKoor spelen en zingen professionele solisten, de musici van het Utrechtsch Studenten Concert en nog vele anderen mee. Verenigingen en inwoners uit heel Utrecht slaan de handen ineen voor de uitvoeringen.

]]>
https://www.musicalweb.nl/stadsopera-trijn-in-tivoli-vredenburg-23654
Theaterschool Teylingen brengt Allo Allo in eigen atelier 17-05 https://www.musicalweb.nl/theaterschool-teylingen-brengt-allo-allo-in-eigen-atelier-23651 Theaterschool Teylingen brengt Allo Allo in eigen atelier

Donderdag 12 mei was de première van het theaterstuk Allo Allo, gebaseerd op de gelijknamige Britse comedy uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Alle voorstellingen in mei zijn uitverkocht, maar gelukkig komt er een reprise in september 2022. De intieme theaterzaal van Theaterschool Teylingen aan de Wasbeekerlaan 55 in Sassenheim is tot in detail omgetoverd tot een sfeervol bruin café in oorlogstijd.

Café-eigenaar René, gespeeld door Geert Fortrie, probeert zijn café te runnen, terwijl hij bezoekers van verschillende pluimages te vriend moet houden: Duitse officieren, leden van de Gestapo, zijn schoonmoeder op zolder, zijn eigen vrouw en een aantal serveersters met wie hij stiekem een beetje scharrelt. Ook moet hij nog een ondergedoken Engelse soldaat uit de handen van de Duitsers zien te houden.

De zeventien goed gecaste personages komen afwisselend uit allerlei hoeken en ruimtes het toneel op, gekleed in de juiste indrukwekkende kostuums en ieder met hun eigen accent en karakteristieke ‘gebaartjes’. Hilarische situaties wisselen elkaar af en er is continu iets op het toneel te zien wat je verbaast of verrast: er is bijna te veel om naar te kijken.

De romantisch zingende René, samen met z’n vrouw Edith, gespeeld door Joëlle van den Nouland, met op de achtergrond een nogal ‘actieve’ schoonmoeder en uienverkoper, werkt enorm op de lachspieren van de bezoekers. Zang, showdans, goed acteerwerk en bovenal een leuk verhaal staan garant voor stevig vermaak.

Op geheel eigen wijze heeft Patrick Norman de Ridder het script geschreven, waarbij ondeugende zinspelingen niet ontbraken. De muzikale leiding is in handen van Annemieke van der Ploeg.

]]>
https://www.musicalweb.nl/theaterschool-teylingen-brengt-allo-allo-in-eigen-atelier-23651
PAW Patrol Live! komt terug voor een show in Nederland en België 17-05 https://www.musicalweb.nl/paw-patrol-live-komt-terug-voor-een-spectaculaire-show-in-nederland-en-belgie-23665 PAW Patrol Live! komt terug voor een show in Nederland en België

Geen klus te groot, geen pup te klein! Na het grote succes in 2019, komt de grootse internationale theatervoorstelling PAW Patrol Live! De Grote Race terug naar selectief aantal grote theaters in Nederland en België. Ter voorbereiding zijn is de cast en crew nu begonnen met repeteren. Om hun terugkeer te vieren werden zij getrakteerd op een smakelijke taart.

Klaar voor actie?! In PAW Patrol Live! ontmoeten kinderen en hun families al hun favoriete PAW Patrol Pups en gaan ze samen met hen op een heldhaftig, muzikaal avontuur. In deze theatervoorstelling is de dag van de Grote Race in Avonturenbaai aangebroken! Het wordt een spannende strijd tussen burgemeester Goodway en burgemeester Humdinger. Terwijl de sluwe burgemeester Humdinger klaar staat om te starten, blijkt burgemeester Goodway plots spoorloos te zijn verdwenen. Snel roept Ryder de hulp in van Marshall, Chase, Skye, Rubble, Rocky, Zuma en Everest. Kunnen zij burgemeester Goodway op tijd vinden?

Deze unieke voorstelling boordevol avontuurlijke actie, energieke liedjes en hilarische humor is geschikt voor de hele familie én een mooie eerste kennismaking voor kinderen met live-theater. Net als in de tv- serie zullen ook in deze show belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken en problemen oplossen, aan bod komen door het teamwork en de unieke vaardigheden van de zeven Pups.

De grootse voorstelling PAW Patrol Live! De Grote Race is een unieke beleving voor kinderen en hun familie. De voorstelling is van 5 juni tot en met 11 september 2022 exclusief te zien in verschillende theaters in Nederland en België.

]]>
https://www.musicalweb.nl/paw-patrol-live-komt-terug-voor-een-spectaculaire-show-in-nederland-en-belgie-23665
Yannick Plugers als Monsieur Thénardier in Les Misérables 17-05 https://www.musicalweb.nl/yannick-plugers-als-monsieur-thenardier-in-les-miserables-23661 Yannick Plugers als Monsieur Thénardier in Les Misérables

Producent De Graaf en Cornelissen heeft laten weten dat Yannick Plugers vanaf februari 2023 te zien zal zijn in Les Misérables. Hij speelt hierin, naast Ellen Pieters, de rol van Monsieur Thénardier. De afgelopen tien jaar maakte Yannick deel uit van verschillende ensembles en was hij te zien als understudy van onder andere Che in Evita en De Geest in Aladdin.

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Freek Bartels (Javert), Vajèn van den Bosch (Eponine), Channah Hewitt (Fantine), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette).

Les Misérables gaat op 5 maart volgend jaar in première in Koninklijk Theater Carré.

]]>
https://www.musicalweb.nl/yannick-plugers-als-monsieur-thenardier-in-les-miserables-23661