RSS Feed - Full | Musicalweb.nl / Musicalweb.nl - Nieuws nl-nl Theatergroep SPOT brengt in september Petticoat 17-08 https://www.musicalweb.nl/theatergroep-spot-brengt-in-september-petticoat-7234 Theatergroep SPOT brengt in september Petticoat

Petticoat is een Nederlandse musical uit 2010 die destijds speciaal is geschreven voor Chantal Janzen.

Met een cast met onder andere Freek Bartels, Marjolijn Touw en Hajo Bruins was deze productie een van de meest succesvolle musicals op dat moment. De teksten zijn geschreven door Andre Breedland en de muziek werd gemaakt door Hennie Vrienten.

Deze gezellige musical wordt nu opnieuw op de planken gezet door Theatergroep SPOT uit den Haag onder regie van Laura Burgmans. De musical zal te zien zijn van 14 tot en met 17 september in de Nieuwe Regentes in Den Haag.

De kaartverkoop voor Petticoat is inmiddels gestart op de website van SPOT.

]]>
https://www.musicalweb.nl/theatergroep-spot-brengt-in-september-petticoat-7234
Frits Sissing en Romy Monteiro opnieuw presentatoren van Musical Sing-a-Long 17-08 https://www.musicalweb.nl/frits-sissing-en-romy-monteiro-opnieuw-presentatoren-van-musical-sing-a-long-7243 Frits Sissing en Romy Monteiro opnieuw presentatoren van Musical Sing-a-Long

Ook dit jaar presenteren Frits Sissing en Romy Monteiro de Musical Sing-a-Long, de afsluiting van de Uitmarkt zo heeft AVROTROS aangekondigd. De veertigste editie van de Uitmarkt zal plaatsvinden van 25 augustus tot en met 27 augustus.

Deze editie van de Musical Sing-a-Long zullen onder andere de musicals On Your Feet!, Vamos!, Frozen, De Marathon, Liesbeth de Musical, Was getekend Annie M.G. Schmidt, My Fair Lady en Soldaat van Oranje te horen zijn.

Naast de Musical Sing-a-Long blikt AVROTROS middels het programma Opium op zaterdagavond al uitgebreid vooruit op het culturele seizoen. Cornald Maas doet dit met verschillende gasten varend op een boot over het IJ. Opium is te zien op zaterdag 26 augustus om 20:30 uur op NPO 2.

]]>
https://www.musicalweb.nl/frits-sissing-en-romy-monteiro-opnieuw-presentatoren-van-musical-sing-a-long-7243
Anouk Maas komend seizoen in Goede Tijden Slechte Tijden 16-08 https://www.musicalweb.nl/anouk-maas-komend-seizoen-in-goede-tijden-slechte-tijden-7232 Anouk Maas komend seizoen in Goede Tijden Slechte Tijden

Anouk Maas zal komend seizoen te zien zijn in Goede Tijden Slechte Tijden. Na de zomer als de serie weer hervat wordt zal de rol van Zoë gaan spelen, inmiddels heeft ze het script voor haar rol al ontvangen.

De traditioneel bloedstollende cliffhanger van GTST liet vorige maand zien dat een brand in buurthuis Boks een dode eist in het fictieve dorpje Meerdijk. Het verlies van dit castlid wordt opgevuld door de komst van Zoë.

Afgelopen seizoen speelde Anouk nog in Hair en eerder speelde ze in onder andere Beauty and the Beast, Flashdance, The Sound of Music en Hairspray.

]]>
https://www.musicalweb.nl/anouk-maas-komend-seizoen-in-goede-tijden-slechte-tijden-7232
Mangrove musical passeert mijlpaal 50.000 bezoekers 16-08 https://www.musicalweb.nl/mangrove-musical-passeert-mijlpaal-50-000-bezoekers-7230 Mangrove musical passeert mijlpaal 50.000 bezoekers

Zoë & Silos - de Mangrove Musical heeft afgelopen zondag in het Safari Meeting Centre van Burgers' Zoo de mijlpaal van 50.000 bezoekers gepasseerd. In samenwerking met Van Hoorne Entertainment voert het dierenpark van zaterdag 8 juli tot en met zondag 27 augustus vijf maal per dag deze educatieve musical op.

Hoofdrolspelers Zoë en Silos maken in een kleurrijk muzikaal avontuur in de mangrove van Belize kennis met een Caribische zeekoe, een morphovlinder en een wenkkrab. Burgers' Zoo beschermt al 28 jaar samen met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama een natuurgebied met een oppervlakte van 235 vierkante kilometer in dit Midden-Amerikaanse land. Het nieuwste ecodisplay Burgers' Mangrove is op dit natuurgebied geïnspireerd: www.burgerszoo.nl/belize.

Uit onderzoek onder 101 respondenten die allen de musical hebben bezocht, blijkt dat Zoë & Silos - de Mangrove Musical met een gemiddeld rapportcijfer 8,6 wordt gewaardeerd. Bovendien geeft 85% van de respondenten aan ook daadwerkelijk wat geleerd te hebben van de musical. Vanwege de populariteit biedt Spotify de muziek van musical nu ook aan. In een maand tijd scoorde de serie van Zoë & Silos waar de musical op aansluit een half miljoen views op het YouTube-kanaal van Burgers' Zoo.

Toegang tot de musical is bij de reguliere entreeprijs van het dierenpark inbegrepen.

]]>
https://www.musicalweb.nl/mangrove-musical-passeert-mijlpaal-50-000-bezoekers-7230
Repetities Hans & Grietje De Musical begonnen 15-08 https://www.musicalweb.nl/repetities-hans-grietje-de-musical-begonnen-7227 Repetities Hans & Grietje De Musical begonnen

Op dinsdag zijn de repetities voor de nieuwe familievoorstelling Hans & Grietje De Musical van start gegaan. In de studio van Van Hoorne Entertainment werd traditiegetrouw met de cast en crew een enorme taart aangesneden als startsein van de repetitieperiode.

Na meerdere sprookjes te hebben omgetoverd tot musicals, presenteert Van Hoorne Entertainment dit seizoen alweer haar tiende sprookjesshow met Hans & Grietje De Musical. Het verhaal over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos werd al eerder bewerkt tot een voorstelling en keert nu terug in een nieuw jasje.

In Hans & Grietje De Musical wordt de rol van Grietje vertolkt door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids. Daarnaast keren de Van Hoorne-karakters Titus en Fien terug in deze sprookjesmusical.

De première van Hans & Grietje is op zondag 24 september in Theater de Stoep in Spijkenisse. Daarna zal de voorstelling door Nederland gaan touren.

]]>
https://www.musicalweb.nl/repetities-hans-grietje-de-musical-begonnen-7227
Wicked passeert Mamma Mia! in top 10 langstlopende shows op Broadway 15-08 https://www.musicalweb.nl/wicked-voorbij-mamma-mia-in-top-10-langstlopende-shows-op-broadway-7225 Wicked passeert Mamma Mia! in top 10 langstlopende shows op Broadway

Woensdagavond zal Wicked een plaatsje gaat opschuiven in de lijst met langstlopende shows op Broadway en zodoende Mamma Mia! voorbij gaan. Op dit moment staat de voorstelling nog op de negende plaats, deze plek werd afgelopen december overgenomen van Beauty and the Beast.

Woensdagavond zal voorstelling 5759 te zien zijn in het Gershwin Theatre, hetzelfde theater waar de musical in 2003 in première ging. De teller van Mamma Mia! eindigde op 12 september 2015 op 5758, de musical was op dat moment 14 jaar te zien.

Op de zevende plaats staat Oh! Calcutta met 5959 voorstellingen, deze show speelde van 24 september 1976 tot en met 6 augustus 1989. De lijst met langstlopende voorstellingen wordt aangevoerd door The Phantom of the Opera met 12294 voorstellingen sinds 26 januari 1988, de musical is nog steeds te zien op Broadway.

Wicked is inmiddels al in meer dan 100 steden wereldwijd te zien geweest met een opbrengst van 4,5 miljard dollar. In totaal bezochten al 53 miljoen mensen de musical.

]]>
https://www.musicalweb.nl/wicked-voorbij-mamma-mia-in-top-10-langstlopende-shows-op-broadway-7225
Nieuwe musical over het leven van Muhammad Ali 14-08 https://www.musicalweb.nl/nieuwe-musical-over-het-leven-van-muhammad-ali-7223 Nieuwe musical over het leven van Muhammad Ali

Er gaat een nieuwe musical komen gebaseerd op bokslegende Muhammad Ali. Dezelfde producent die eerder Bat Out Of Hell, over de carrière van Meatloaf, naar het theater bracht, is nu op zoek naar een geschikte hoofdrolspeler voor de musical over het leven van de bokser, die de laatste 32 jaar van zijn leven aan Parkinson leed.

David Sonenberg vertelde aan The Sun dat het stuk rond de bokser gebaseerd wordt op de Oscarwinnende documentaire When We Were Kings uit 1996, die hij mede produceerde. De docu gaat over het gevecht tussen Muhammad en George Foreman dat in 1974 werd gehouden in Zaïre en de bijnaam Rumble In The Jungle kreeg.

Muhammad Ali overleed afgelopen jaar op 74-jarige leeftijd.

]]>
https://www.musicalweb.nl/nieuwe-musical-over-het-leven-van-muhammad-ali-7223
Kimberly Fransens completeert line-up April Darby live! 14-08 https://www.musicalweb.nl/kimberly-fransens-completeert-line-up-april-darby-live-7216 Kimberly Fransens completeert line-up April Darby live!

Kimberly Fransens zal als vierde en tevens laatste artiest toegevoegd worden aan de line-up van April Darby Live!. Tijdens de show leert het publiek April Darby, de hoofdact, beter kennen. Zij zal op de bühne naast Kimberly Fransens worden bijgestaan door Naidjim Severina en Steven Aswin.

Na het volgen van het Conservatorium in Rotterdam vervolgde Kimberly Fransens haar muzikale carrière verder in het vak. In seizoen 2015/2016 schitterde zij avond aan avond in het theater met de show Jeans 25 en deed ze in 2016 mee aan Idols 5 waar ze tweede werd. Deze zomer tekende Kimberly bij Armada, waarmee haar debuut als solo artiest een feit werd met de single Like A Queen als eerste release.

April Darby live! is een intiem theaterconcert waarbij pop –en musicalrepertoire afwisselend ten gehore worden gebracht. Het concert zal op 16 september plaatsvinden om 20:15 uur in Theater Aan De Slinger in Houten.

]]>
https://www.musicalweb.nl/kimberly-fransens-completeert-line-up-april-darby-live-7216
Voorbereidingen op Liesbeth de Musical, op bezoek bij Loes Piller 14-08 https://www.musicalweb.nl/voorbereidingen-op-liesbeth-de-musical-op-bezoek-bij-loes-piller-7220 Voorbereidingen op Liesbeth de Musical, op bezoek bij Loes Piller

Op maandag beginnen de repetities voor Liesbeth, de musical over het leven en de carrière van La List. Uiteraard zullen belangrijke personen uit haar leven in de musical voorkomen, onder wie haar echtgenoot en grote liefde Robert Braaksma, dochter Elisah, Ramses Shaffy, ex Cees Nooteboom en ook Frank de couturier.

Zanger/acteur Rolf Koster gaat de rol van Frank vertolken. Samen met producent Hans Cornelissen ging hij ter voorbereiding en inspiratie op bezoek bij Loes Piller, voormalig topmannequin die vele shows liep voor Frank Govers op wie de rol van Frank is geïnspireerd. Hoe dit bezoek verliep kun je hieronder in de video bekijken.

]]>
https://www.musicalweb.nl/voorbereidingen-op-liesbeth-de-musical-op-bezoek-bij-loes-piller-7220
Een speciale app voor Hamilton, voor iOS en Android 13-08 https://www.musicalweb.nl/een-speciale-app-voor-hamilton-voor-ios-en-android-7221 Een speciale app voor Hamilton, voor iOS en Android

De populaire hiphopmusical Hamilton heeft een eigen app gekregen die zowel beschikbaar is voor iOS als voor Android.

In de nieuwe app als eerste de loterij om kaarten te bemachtigen voor de voorstelling. Dit is op dit moment alleen nog beschikbaar voor de show in Los Angeles maar op korte termijn zullen ook andere steden gaan volgen waaronder waarschijnlijk Londen waar later dit jaar de show te zien zal zijn in het Victoria Palace Theatre.

Daarnaast beschikt de app over een #HamCam, een feature om foto's te maken met show gerelateerde filters, uiteraard is er een gedeelte met het laatste nieuws en er is een gedeelte om merchandise zoals t-shirts en petjes te kopen.

App downloaden: iOS | Android

]]>
https://www.musicalweb.nl/een-speciale-app-voor-hamilton-voor-ios-en-android-7221