RSS Feed - Full | Musicalweb.nl / Musicalweb.nl - Nieuws nl-nl Première Cinderella van Andrew Lloyd Webber uitgesteld naar volgend jaar 09-07 https://www.musicalweb.nl/premiere-cinderella-van-andrew-lloyd-webber-uitgesteld-naar-volgend-jaar-18900 Première Cinderella van Andrew Lloyd Webber uitgesteld naar volgend jaar

De première van Cinderella van Andrew Lloyd Webber is verplaatst naar volgend jaar als gevolg van de coronacrisis. De musical zal nu vanaf 19 maart 2021 te zien zijn in het Gillian Lynne Theatre, de officiele premiére staat gepland voor 7 april.

De nieuwe musical is gebaseerd op het verhaal Assepoester maar de componist brengt het klassieke sprookje in een meer tijdloze vorm, met een moderner hoofdpersonage. Het verhaal van Assepoester is inmiddels diverse keren verfilmd en op het toneel gebracht. De meest bekende versie is de tekenfilm van Disney uit 1950.

In het Gillian Lynne Theatre was tot aan de sluiting vanwege het coronavirus nog School of Rock te zien, waar Andrew Lloyd Webber de muziek voor verzorgde.

]]>
https://www.musicalweb.nl/premiere-cinderella-van-andrew-lloyd-webber-uitgesteld-naar-volgend-jaar-18900
Stanley Burleson en Nurlaila Karim geven intiem concert in het PopUp Podium 09-07 https://www.musicalweb.nl/stanley-burleson-en-nurlaila-karim-geven-intiem-concert-in-het-popup-podium-18904 Stanley Burleson en Nurlaila Karim geven intiem concert in het PopUp Podium

Musicalduizendpoot Stanley Burleson geeft samen met musicalactrice Nurlaila Karim een intiem concert in het PopUp Podium in Amsterdam.

Stanley Burleson begon zijn carrière in de musical Cats en speelde daarna rollen in Les Misérables, 3 Musketiers, Beauty And The Beast en Evita. Stanley deed de choreografie voor meerdere televisieprogramma’s van Karin Bloemen, John Kraaijkamp Musical Awards Gala (2000-2009) en Filmpje van Paul de Leeuw en was juryvoorzitter bij Sterrenjacht (2004) en Let’s Dance (2009). Recent speelde hij in de musical We Will Rock You, gebaseerd op muziek van Queen en vernoemd naar één van hun grootste hits.

Nurlaila Karim begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in de musicalwereld. In 2007 bemachtigde ze de hoofdrol van Dorothy in de musical The Wiz. Eerder speelde ze al hoofdrollen in de musicals Fame, Miss Saigon en Rent, waarvoor ze een Musical Award ontving. Vanaf april 2008 stond ze in de musicalklassieker Les Misérables, waarin ze de rol van Fantine vertolkte. In 2018 speelde ze de rol van Gloria Fajardo in de musical On Your Feet! Vorig jaar speelde ze Donna, de hoofdrol in de musical Mamma Mia!.

Het concert van Stanley Burleson en Nurlaila Karim is op 18 juli.

]]>
https://www.musicalweb.nl/stanley-burleson-en-nurlaila-karim-geven-intiem-concert-in-het-popup-podium-18904
Theater Markant Uden ontvangt COVID-19 veiligheidscertificaat 08-07 https://www.musicalweb.nl/markant-uden-ontvangt-covid-19-veiligheidscertificaat-18901 Theater Markant Uden ontvangt COVID-19 veiligheidscertificaat

Theater Markant Uden is een flinke stap dichter bij het veilig kunnen verhogen van haar zaalcapaciteit. Op woensdag 8 juli ontving Markant Uden als eerste theater in Nederland het certificaat op het door Tausch ontwikkelde COVID-19 protocol uit handen van het gerenommeerde keuringsinstituut TÜV Nederland. De certificering is een onafhankelijke bevestiging dat alle maatregelen uit het "infectiepreventie protocol voor bioscopen, theaters en voorstellingstheaters" correct zijn geïmplementeerd.

Het theater wacht nu op groen licht vanuit de overheid om een van de zogenoemde field lab projecten te worden. Dan kan het theater het protocol, dat uitgaat van een zaalbezetting van 70%, daadwerkelijk gefaseerd in de praktijk brengen. Vanwege de coronamaatregelen kan Markant Uden nu slechts 150 gasten ontvangen. Interieurspecialist Tausch ontwikkelde een gevalideerd protocol waarmee Markant veilig meer publiek (ruim 450 gasten) kan ontvangen én haar gasten weer een volwaardig avondje uit kan bieden. De uitvoering van de maatregelen is nu onafhankelijk getoetst en doordat er geen afwijkingen zijn geconstateerd is de correcte implementatie gecertificeerd.

Markant wil haar publiek graag dat kunnen bieden waarvoor het naar het theater komt; een bijzonder avondje uit, om vermaakt of geraakt te worden. En dat in een veilige omgeving. "Die live-ontmoeting tussen toneelspelers en publiek in een goed gevulde zaal, daar gaat het om in het theater. Wij zijn er trots op dat ons eigen protocol, nu door een vooraanstaande keuringsinstantie is getoetst en goedgekeurd. Dit certificaat brengt ons weer de hoognodige stap dichter bij het theater dat we graag willen zijn," aldus directeur Jan Wouda.

Remco Bosch, Manager Security & Risk Inspections van TÜV Nederland vult aan: "Markant heeft een visie hoe zij invulling kunnen geven aan een fijne avond uit in combinatie met een set van 32 preventiemaatregelen om het risico op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te maken. Het protocol dat daarvoor is opgesteld is door ons gevalideerd en als TÜV Nederland zijn we blij dat we het certificaat kunnen afgeven. Dat betekent dat alle maatregelen die in het protocol staan op een juiste manier zijn uitgevoerd".

Markant heeft haar foyers en theaterzaal inmiddels helemaal ingericht volgens het infectiepreventie protocol van Tausch en houdt zich daarbij aan de huidige RIVM-maatregelen. Zo is, met inachtneming van de 1,5-meter regel in de zaal, ruimte voor 150 personen. Voorafgaand aan de voorstelling heeft het publiek de mogelijkheid een drankje te bestellen en dit mee te nemen naar de zaal. Vanaf 9 juli staat comédienne Christel de Laat maar liefst 24 keer in de grote zaal met haar voorstelling Zijn daar nog vragen over? Zo wordt er ondanks het beperkt aantal gasten nu al gewerkt met het protocol.

"Deze exit-strategie passen we niet alleen in theaters toe maar inmiddels hanteren we deze vorm van risicobeheer ook voor kantoren, congrescentra, zorg- en onderwijsinstellingen," aldus de bedenker Cristian Brander.

"Maar we willen en kunnen meer. Nu is het wachten op de politiek. Wij gaan graag verder in gesprek met beleidsmakers om de maatregelen voor onze branche op een verantwoorde manier verder te versoepelen. Wij hebben met dit certificaat aangetoond dat we met de herinrichting de correcte maatregelen hebben getroffen om alle thans bekende infectierisico’s zoveel als mogelijk te beperken," sluit een tevreden en strijdvaardige Wouda af.

]]>
https://www.musicalweb.nl/markant-uden-ontvangt-covid-19-veiligheidscertificaat-18901
Pop-up Theaterexpo in De Goudse Schouwburg 08-07 https://www.musicalweb.nl/pop-up-theaterexpo-in-de-goudse-schouwburg-18895 Pop-up Theaterexpo in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg verrast wederom met een bijzonder project. Vanaf vrijdag 10 juli heb je dé kans om rond te lopen tussen decorstukken, theaterkostuums en rekwisieten want de schouwburg wordt het decor voor een unieke theaterexpo.

De komende maanden is een aantal prachtige jurken van Karin Bloemen in de schouwburg te bewonderen. Maar ook Eliza Doolittle’s Ascotjurken en -hoeden uit My Fair Lady. Je kunt plaats nemen achter de bar van tante Piet uit musical de Jantjes en in het kantoor van Professor Higgins uit My Fair Lady. Je ziet kostuums uit Evita, de finalejurk van Lola uit Kinky Boots en nog heel veel meer.

De bijzondere collectie komt van DG Theater en De Graaf & Cornelissen Entertainment. Samen met hen en theaterbureau Impact Entertainment organiseert de schouwburg deze expositie. Middels een audiotour vertellen artiesten en creatives je anekdotes en interessante weetjes over de producties. Deze tour werkt middels QR codes en hiervoor heb je je mobiele telefoon en een eigen koptelefoon nodig.

De schouwburg organiseert (backstage) rondleidingen bij de expo en als je wil, kun je zelfs een VIP rondleiding boeken voor jezelf, je gezin, met collega’s of met je vriendengroep. Ook worden er speciale activiteiten rondom de expositie georganiseerd. Op vrijdag 10 juli opent wethouder Thierry van Vugt de theaterexpositie. Voor openingstijden en prijzen kun je terecht op de site van De Goudse Schouwburg.

]]>
https://www.musicalweb.nl/pop-up-theaterexpo-in-de-goudse-schouwburg-18895
OpusOne brengt Broadwaymusical Falsettos naar Nederland 08-07 https://www.musicalweb.nl/opusone-brengt-broadwaymusical-falsettos-naar-nederland-18896 OpusOne brengt Broadwaymusical Falsettos naar Nederland

Falsettos komt als opvolger van de gelauwerde OpusOne-productie Fun Home vanaf eind oktober naar DeLaMar Theater in Amsterdam. De met vele awards bekroonde muzikale autobiografie van William Finn vertelt de belevenissen van Marvin en zijn uniek samengestelde gezin.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Brigitte Heitzer en William Spaaij die voor het eerst samen in een musical te zien zijn. Verder zijn Joy Wielkens, Ad Knippels, Job Greuter en Julia Herfst te zien in deze inventieve, humoristische, maar ook meeslepende musical. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk en Marco Braam heeft de muzikale leiding.

Producent Maarten Voogel is verheugd weer aan de slag te kunnen: "Nu de Coronamaatregelen steeds meer worden versoepeld en we in een 1,5 meter opstelling voor een groter publiek kunnen gaan spelen, biedt dat de mogelijkheid om weer volwaardige, nieuw gemaakte musicals te produceren. Met Falsettos hebben we weer een actuele en urgente musical die ons aanbod zo uniek maakt voor de Nederlandse markt".

Koen van Dijk zal de productie gaan regisseren. "Het onderwerp van de voorstelling spreekt op dit moment zeer tot de verbeelding. Falsettos speelt zich namelijk af in de jaren 80 toen de wereld werd opgeschrikt door een pandemie. Toen was het de mysterieuze, dodelijke ziekte Aids, maar we herkennen nu des te meer de angst en de onzekerheid van toen", aldus van Dijk.

Verhaal

Falsettos vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in New York begin jaren 80. Marvin leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer. Marvin is als homo uit de kast gekomen, maar is bij zijn gezin gebleven. Als dan ook nog de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw intrekt, leidt dat tot pijnlijk-komische confrontaties. Marvins zoon Jason besluit dan dat hij zijn Bar Mitswa niet wil vieren. Zeker niet wanneer Whizzer een vreemde ziekte krijgt die vooral homoseksuele mannen lijkt te treffen. Dan krijgt de viering van Jason’s volwassenwording alsnog een onverwachte wending.

Falsettos speelt woensdag tot en met zondag van 28 oktober tot en met 8 november in de Wim Sonneveld zaal van DeLaMar Theater.

]]>
https://www.musicalweb.nl/opusone-brengt-broadwaymusical-falsettos-naar-nederland-18896
Hamilton mag niet meedoen aan de Oscaruitreiking 07-07 https://www.musicalweb.nl/hamilton-mag-niet-meedoen-aan-de-oscaruitreiking-18893 Hamilton mag niet meedoen aan de Oscaruitreiking

Sinds afgelopen vrijdag kan Hamilton bekeken worden op Disney Plus. Ondanks de populariteit van Hamilton waardoor de streamingdienst zelfs onderuit ging komt de musical niet in aanmerking voor de Oscars begin volgend jaar.

Hamilton werd in 2016 opgenomen in het Richard Rodgers Theatre met de originele Broadway cast, inclusief bedenker en schrijver Lin-Manuel Miranda.

De musical komt niet in aanmerking voor de Oscars omdat Hamilton volgens de Academy of Motion Picture Arts and Sciences behoort tot de categorie Documentaires en sinds 1997 mogen theaterregistraties niet meer in deze categorie meedoen.

Wel maakt Hamilton volgend jaar kans op een Emmy.

Hamilton vertelt aan de hand van rapmuziek het verhaal van de politicus Alexander Hamilton.

]]>
https://www.musicalweb.nl/hamilton-mag-niet-meedoen-aan-de-oscaruitreiking-18893
Video: Vragen Aan – Juneoer Mers 07-07 https://www.musicalweb.nl/video-vragen-aan-juneoer-mers-18862 Video: Vragen Aan – Juneoer Mers

In een nieuwe editie van Musical Memories is het de beurt aan Juneoer Mers die de rol van Ike Turner vertolkt in TINA - De Tina Turner Musical.

Juneoer was eerder te zien als Hyena Banzai in The Lion King, hij vertolkte de rol van Hengst in de musical The Full Monty. In het seizoen 2016/2017 speelde hij de rol van Hud in Hair, zowel in Nederland als in Oostenrijk.

In het theaterseizoen 2015/2016 stond hij op de planken in de musical Pumps en Penalties. In 2009 veroverde hij met de musical Mijn Leven als Theo Nijland De Mus, voor de beste Paradevoorstelling van 2009.

]]>
https://www.musicalweb.nl/video-vragen-aan-juneoer-mers-18862
Dance Tutorial: I Wanna Dance With Somebody 06-07 https://www.musicalweb.nl/dance-tutorial-i-wanna-dance-with-somebody-18890 Dance Tutorial: I Wanna Dance With Somebody

Stage Entertainment heeft de derde en laatste Dance Tutorial online geplaatst. In deze tutorial staat I Wanna Dance With Somebody uit The Bodyguard centraal. Net als in de vorige lessen leer je van choreografe Samantha de Water de pasjes.

In de eerdere Dance Tutorials ging het om Proud Mary uit TINA – De Tina Turner Musical en om Dancing Queen uit Mamma Mia!.

]]>
https://www.musicalweb.nl/dance-tutorial-i-wanna-dance-with-somebody-18890
Servus Junior maakt online musical Zooming Children 06-07 https://www.musicalweb.nl/servus-junior-maakt-online-musical-zooming-children-18887 Servus Junior maakt online musical Zooming Children

De kinderen van Servus Junior hebben samen een online mini-musical gemaakt: Zooming Children. Het is een vrolijke musical van tien minuten met liedjes, dansjes en speelscènes over wat kinderen in de Coronatijd het meest gemist hebben.

Het idee voor de musical is van Frauke Langbein, muzikaal leider van Servus Junior. Frauke: "Servus Junior had tal van plannen voor dit jubileumjaar van Servus. Maar toen kwam de lockdown: geen zang, geen dans en vooral geen nieuwe musical voor de zomer. De teleurstelling was groot. Maar om met Johan Cruyff te spreken: “Elk nadeel heeft zijn voordeel” en zo ontstond het idee van de online mini-musical."

Zooming Children is een musical met opnames van zang- en dans van de kinderen die de afgelopen tijd gemaakt zijn. Maar ook Zoomsessies, buitenopnames in het Beeklustpark (samen met Servus Classic) en meer. De kinderen geven in de musical antwoord op vragen als: Wat mis je het meest in deze tijd: gezelligheid, plezier met elkaar, het zingen en/of het dansen?, Hoe gaat het met jou? en Hoe voel je je in deze Coronatijd?

Servus Junior is de jeugdafdeling van Muziektheater Servus Almelo en bestaat sinds 2018. Inmiddels zijn er drie leeftijdsgroepen met ruim 30 kinderen. In 2019 voerde Servus Junior de eerste musical uit in het theater: het muziekfestival. In 2020 stonden er optredens in het Beeklustpark en tijdens The Addams Family gepland. Deze konden helaas niet doorgaan vanwege Corona.

In de periode dat de kinderen niet samen konden komen, hebben ze via videodienst Zoom elkaar ontmoet en geoefend voor Zooming Children. De musical is hieronder te bekijken.

]]>
https://www.musicalweb.nl/servus-junior-maakt-online-musical-zooming-children-18887
Vajen van den Bosch ambassadrice voor Stichting Gilat 04-07 https://www.musicalweb.nl/vajen-van-den-bosch-ambassadrice-voor-stichting-gilat-18885 Vajen van den Bosch ambassadrice voor Stichting Gilat

Musicalster Vajèn van den Bosch heeft zich verbonden aan Stichting Gilat en zal zich in gaan zetten voor zieke kinderen.

De zangeres en musicalactrice, die doorbrak als finalist van The Voice Kids en inmiddels schittert in topmusicals als Grease, On Your Feet! en Kinky Boots, heeft zich al eerder ingezet voor de stichting, die theatervoorstellingen aanbiedt in kinderziekenhuizen. "Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik in het Gilat-theater was, en dat me dat enorm heeft geraakt. Theater is iets magisch, het brengt verbinding". Deze week is Van den Bosch officieel ambassadrice van de stichting geworden.

Ze is gelijk in actie gekomen met een oproep om Gilat-poppen te doneren. "Wanneer u één of meerdere popjes doneert, helpt u de stichting om een lach op het gezicht van zieke kinderen te toveren", zo luidt haar boodschap.

Stichting Gilat organiseert interactief theater in academische kinderziekenhuizen door heel het land. Zo zijn er wekelijks voorstellingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Groningen. Na een lange periode zonder voorstellingen als gevolg van de coronacrisis, is de stichting vorige week weer begonnen met theater in de ziekenhuizen.

]]>
https://www.musicalweb.nl/vajen-van-den-bosch-ambassadrice-voor-stichting-gilat-18885