Familievoorstelling Sneue gevallen terug in de theaters

24 januari 2020, 17:58 - Redactie
Familievoorstelling Sneue gevallen terug in de theaters

Na een succesvolle tour in 2018 speelt de absurdistische en ontroerende komedie Sneue gevallen van 2 februari t/m 22 maart opnieuw in de theaters. Een familievoorstelling met veel te veel prikkels, emoties, knuffels, lawaai, harde geluiden, zenuwen, verliefdheid, vlinders en maffe gevoelens. Sneue gevallen is een ode aan de gevoelige mens. Een hart onder de riem voor iedereen die zich zo nu en dan geen raad weet met al die prikkels.

Verhaal

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten. De ouders van Bram vinden dat het tijd wordt voor verandering. Misschien kan een ontmoeting met zijn grote idool Jan de Survival-Man hem helpen om buiten te kunnen zijn. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent Bram met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

De voorstelling is geregisseerd door Karlijn Kistemaker. Zij won in 2019 met haar voorstelling Missie Marquez de BNG Bank Theaterprijs, de stimuleringsprijs voor jong theatertalent. Kistemaker over Sneue gevallen: "Al sinds mijn afstuderen aan de regieopleiding in 2013 liep ik rond met de wens om ooit een voorstelling te maken over gevoel. Niet alleen omdat ik daar zelf regelmatig mee te kampen heb, maar vooral omdat ik om mij heen merkte dat gevoel niet cool was. Je lekker voelen natuurlijk wel, maar echte gevoelens niet. Gewone ordinaire gevoelens die je raken. Gevoelens die je overvallen. Sneue gevoelens. Het gevoel dat je alle prikkels van de wereld even niet trekt. Ik heb het idee dat je altijd snel moet zijn en alles maar aan moet kunnen."

De reprise-première van Sneue gevallen speelt op zondag 2 februari in de eigen zaal van Theater Sonnevanck. De voorstelling toert daarna t/m 22 maart langs theaters in Nederland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda