Familievoorstelling Barbaartje in première bij Theater Sonnevanck in Enschede

26 januari 2017, 09:07 - Redactie
Familievoorstelling Barbaartje in première bij Theater Sonnevanck in Enschede

Op zondag 19 februari zal de nieuwe 6+ familievoorstelling Barbaartje van Theater Sonnevanck in eigen huis in Enschede in première gaan. Barbaartje is een tekst van Joachim Robbrecht, in de regie van Timothy de Gilde. Robbrecht en De Gilde wonnen in 2016 met de voorstelling Bromance de Gouden Krekel, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater. Barbaartje is een muzikaal en absurd strijdtoneel tussen volwassen barbarij en een engeltje van zes jaar.

Verhaal

In Barbarije leert iedereen barbaarse manieren. Maar de kleine Barribas heeft van zijn Papa stiekem de ‘goede’ manieren geleerd. Hij eet en spreekt netjes, hij leest in moeilijke boeken en speelt klassieke muziek. Alles is koek en ei tot op een dag Papa sterft en de barbaarse buurman Derrie in huis komt wonen. Er wordt niet meer schoon maar troep gemaakt. De televisie staat de hele dag op hard en lezen wordt verboden.

Ook buitenshuis ontwikkelt de Barbaarse beschaving zich in volle vaart! De scholen worden afgeschaft en Barbarije trekt op oorlogspad. Barribasje wil zich verzetten en de wereld verbeteren. Maar hoe doe je dat, als je nog klein bent? Als je beter zingt dan schreeuwt en liever leest dan vecht? Lukt het de kleine Barribas om de barbaren te slim af te zijn?

Het team van Barbaartje, bestaande uit schrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, componist Bart Rijnink, vormgever Janne Sterke en dramaturg Flora Verbrugge, won in 2016 met de voorstelling Bromancede Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie. De cast van Barbaartje bestaat uit Charlie Chan Dagelet, Steyn de Leeuwe en Benjamin Moen.

De voorstelling speelt van 14 februari tot en met 9 april in theaters in heel Nederland.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda