Extra voorstellingen Urinetown van Musicalgroep Utrecht

24 januari 2020, 14:47 - Redactie
Extra voorstellingen Urinetown van Musicalgroep Utrecht

Musicalgroep Utrecht staat volgende maand in Theater Kikker met de voorstelling Urinetown. Een muzikale satire over hebzucht, corruptie, revolutie en liefde. Aan de speellijst zijn nu twee voorstellingen toegevoegd: de voorstelling is niet vier, maar zes keer te zien.

Urinetownvertelt het absurde verhaal van een grauw stadje, waar water schaars is en privé-toiletten verboden zijn. Wie wordt betrapt op wildplassen, wordt verbannen en keert niet meer terug. Het bedrijf dat de openbare toiletten uitbaat, draait prima door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Musicalgroep Utrecht brengt de voorstelling in een dubbele cast en is zes keer te zien van donderdag 13 tot en met zondag 16 februari in Theater Kikker in Utrecht. De voorstellingen op 16 februari zijn ook geschikt voor doven en slechthorenden. In samenwerking met Theater met Tolk, worden de shows getolkt met de gebarentolken Maurico de Kok en Rosanna Demkes. Ook is in Theater Kikker een ringleiding beschikbaar.

Musicalgroep Utrecht brengt sinds 2008 muziektheater in de vorm van nieuwe producties of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken. In juni 2018 stond de musicalgroep zes keer in Theater Kikker met de Amerikaanse hitmusical Thoroughly Modern Millie. En in het verleden bracht de groep shows als Medusa, Dido en Aeneas en Into the Woods.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda