Extra voorstellingen Jenny Arean en Marijn Brouwers

1 april 2016, 09:13 - Redactie

Zangeres en cabaretière Jenny Arean (73) mag de Blijvend Applaus Prijs 2016 in ontvangst nemen. En er is meer goed nieuws, want aangekondigd is dat de voorstelling die Arean momenteel maakt met collega Marijn Brouwers (40) verlengd wordt met 25 voorstellingen. Jenny Arean & Marijn Brouwers gaat op 16 mei aanstaande in première in de Kleine Komedie in Amsterdam en is niet alleen deze zomer te zien, zoals aanvankelijk het plan was, maar speelt nog door t/m maart 2017.

Op 20 november aanstaande krijgt Arean haar cabaret- en kleinkunstprijs uitgereikt. De Blijvend Applaus Prijs is een erkenning voor haar hele oeuvre. "Jenny Arean is de beste chansonnière van Nederland, die met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft", aldus de jury.

“Het soort theaterprogramma’s dat Jenny maakte, lijkt langzaam uit te sterven. Ik vind het belangrijk dat het genre ‘Cabaret via de muziek’ behouden blijft voor een jongere generatie” aldus Marijn Brouwers.

Op het programma van hun gezamenlijke voorstelling staan met name Areans favorieten uit de 55 jaar die ze op het podium staat, zoals de klassiekers Zing dan, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Daarnaast schrijven/vertalen Ivo de Wijs, George Groot en Marijn Brouwers een aantal nieuwe teksten. De voorstelling wordt geregisseerd door Ruut Weissman.

Jenny Arean: “Ik kreeg wel aanbiedingen, maar die bevielen me niet voldoende. Marijn ken ik van zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. Toen hij contact opnam, dacht ik: dat wil ik wél doen. Wat je goed kunt, moet je blijven doen. Mijn stem is puik in orde en mijn enthousiasme heeft niets te lijden, dus kom maar op met die oude én nieuwe nummers.”

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda