Er komt een nieuwe verfilming van Matilda

18 januari 2020, 13:42 - Redactie
Er komt een nieuwe verfilming van Matilda

Er gaat een nieuwe verfilming komen van Matilda, het gelijknamige kinderboek geschreven door Roald Dahl in 1988. De nieuwe film zal worden geregisseerd door Matthew Warchus die in 2010 voor de Royal Shakespeare Company de gelijknamige musical regisseerde.

In 1996 werd de eerste verfilming gemaakt van Matilda, geproduceerd en geregisseerd door Danny DeVito. De film die op 19 december 1996 in Nederland in première ging had een budget van 36 miljoen dollar en bracht uiteindelijk slechts 33 miljoen dollar op. De hoofdrollen werden gespeeld door Mara Wilson, Danny DeVito, Rhea Perlman, Embeth Davidtz, Pam Ferris.

Matilda was als musical vanaf 2010 te zien in Stratford-upon-Avon en verhuisde een jaar later naar het Cambridge Theatre op West End waar de productie nog altijd is te zien. In 2013 ging Matilda in première in het Shubert Theatre op Broadway.

De film zal worden geproduceerd door Working Title, eerder verantwoordelijk voor onder andere Billy Elliot en Les Misérables. De casting voor de nieuwe film zal in april beginnen, het is de verwachting dat de opnames vervolgens in augustus dit jaar starten en de opnames zullen duren tot en met december. Wanneer de film precies te zien zal zijn is nog niet duidelijk.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda