Eerste soloalbum Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende

28 november 2017, 08:20 - Redactie
Eerste soloalbum Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende

Op maandag werd in het DeLaMar Theater in Amsterdam het eerste exemplaar van de solo CD van Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende. After all this time is uitgebracht door HitSquad Records en bevat dertien, Engelstalige musical-hits, allemaal met een groot orkest onder leiding van Koen Schoots opnieuw opgenomen in de MG-Sound Studios in Wenen.

De keuze om het eerste exemplaar van After all this time aan Joop van den Ende uit te reiken was voor Pia Douwes vanzelfsprekend. "Meer dan 25 jaar geleden heb ik Joop van den Ende voor het eerst ontmoet ten tijde van de voorbereidingen voor de Nederlandse versie van Les Misérables. Hij is natuurlijk van onschatbare waarde geweest, niet alleen voor mijn carrière, maar voor de hele musicalwereld. Mede dank zij hem heb ik heel veel prachtige rollen mogen spelen, met iconische musicalsongs als I Dreamed A Dream uit Les Misérables, All That Jazz uit Chicago en MiLady ist Zurück, dat werd geschreven voor de Duitse versie van 3 Musketiers. Toen ik door mijn CD collectie bladerde, kwam ik tot de ontdekking dat ik op 65 verschillende albums te horen ben: musical-CD’s, verzamel CD’s en CD’s van andere artiesten. Maar geen eigen album met al die prachtige nummers die mensen vaak met mij associëren, nummers die een grote rol hebben gespeeld in mijn carrière en mijn leven hebben verrijkt. De titel van de CD is dan ook After all this time en ik ben heel blij dat de CD er nu eindelijk is."

Als extra bonustrack is het nummer Mijn Leven Is Van Mij, uit de musical Elisabeth, voor de CD opgenomen in zeven talen. Drie van de nummers zijn, op verzoek van Pia Douwes, speciaal voor haar naar het Engels vertaald door Charles Hart, de tekstschrijver van musicals als The Phantom of the Opera en Aspects of Love.

Foto: Roy Beusker

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda