Eerste presentatie The Musical Academy van Deep Bridge

29 januari 2020, 14:09 - Redactie
Eerste presentatie The Musical Academy van Deep Bridge

Productiehuis Deep Bridge investeert in eigen producties en met The Musical Academy ook in de eigen jeugd. "Op de Antwerpse Cultuurmarkt hebben we ons verhaal gelanceerd en in oktober zijn we met 38 leerlingen, tussen de 10 en 18 jaar, gestart met de opleiding”, zegt coördinatrice Grietkin Deroo. Zaterdagavond was de eerste presentatie voor de vrienden en familie van de leerlingen van de educatieve jaaropleiding.

"Bij de start konden we alleen maar hopen en dromen dat het gemeenschappelijke talent, het enthousiasme en de inzet van onze leerlingen en leerkrachten elkaar zou vinden, en als je ziet welke stappen en resultaten er op 4 maanden tijd zijn gezet, weet je dat dit alleen maar kan groeien. We organiseerden dit toonmoment omdat onze leerlingen op die manier de kans krijgen om in hun vertrouwde omgeving, voor een klein publiek van familie en vrienden, hun eerste podiumervaring op te doen. We versterken op die manier ook de banden met hun thuisomgeving, die een beter beeld krijgen van wat we hen op de zaterdagen, tijdens de kampen, masterclasses en uitstappen bijbrengen", zegt Grietkin Deroo.

Leerkrachten Mark Tijsmans (drama), Floris Devooght (zang) en Margriet Middel (dans) zagen, ondanks de zenuwen, hoe hun leerlingen schitterden en hoe alle groepen een sprankelende, dynamische en ontwapenend optreden neer wisten te zetten. "Chapeau en fijn dat ze op die manier ook hun kennis van de theaterliteratuur verruimen. Wij waren als team verbaasd hoe ze invulling gaven aan het vak ‘integratie’, waarbij er 3 aparte disciplines worden samengevoegd waardoor het musical wordt. Het spelplezier, het enthousiasme en het talent spatte er vanaf op het podium. Vlaanderen bulkt van het talent en het is fijn dat we hen op deze manier kunnen ondersteunen", zei Floris Devooght.

Na afloop was de ontlading groot en werd er een glaasje geklonken en nagepraat over wat de leerlingen hadden gepresteerd. De papa van de 15-jarige Floor uit Schilde was enthousiast: “Het is ongelofelijk dat The Musical Academy nog maar bestaat sinds dit schooljaar, want ik dacht echt dat ze al veel langer bezig waren. Knap georganiseerd en als ik zie hoe onze dochter hier allemaal van geniet, kan ik alleen maar blij, trots en gelukkig zijn.” Datzelfde warme gevoel beaamde ook de mama van de eveneens 15-jarige Noor uit Berlaar: “Sinds onze dochter hier les volgt, is ze helemaal opengebloeid”. “Wanneer richten jullie een lessenreeks in voor volwassenen, want als ik zie hoe ons Amélie stond te genieten op het podium, heb ik zelf zin gekregen om het ook eens te proberen. Echt waar, het was schitterend en zo aandoenlijk om zien.”

“In Vlaanderen zijn het talent en de goesting bij kinderen en jong volwassenen groot om mee te spelen in musical of theater, en dat inspireert ons enorm als productiehuis. Wij bieden deze enthousiastelingen graag een platform aan en we programmeren voorstellingen waarin deze doelgroep onderdeel is van de casting. Samen met onze leerkrachten en een geweldig team achter de schermen, zijn we met The Musical Academy een bruggenbouwer die talent ondersteunt en leerlingen voorbereidt op grote producties. Voor heel wat leerlingen kwam er een droom uit toen ze werden gekozen voor het kinderkoor tijdens The Christmas Show of om binnenkort te schitteren als de kleine Sophie in Mamma Mia!, of misschien wel als één van de Von Trapp-kinderen in The Sound of Music”, klinkt het bij Deep Bridge. "En het is niet alleen in onze eigen producties. Robbe speelde mee in Annie en na de voorstellingen in Vlaanderen en Nederland keerde hij terug bij de groep om zijn leertraject verder te zetten. We zijn een ‘open huis’ die dit soort zaken aanmoedigt en steunt!"

Naast de lessen staan er de komende weken ook nog fijne uitjes op het programma voor de leerlingen van The Musical Academy. Op 22 februari gaan ze kijken naar de nieuwe versie van de sprookjesmusical Sneeuwwitje en op zaterdag 7 maart zijn ze aanwezig op de feestelijke première van Mamma Mia!. Volgend schooljaar breidt de opleiding uit. Geïnteresseerden kunnen online auditie doen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rust en Vreugd
Datum: 02-04-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda