Eerste Nederlandstalige uitvoering van Cult-Classic Young Frankenstein

24 juli 2019, 13:54 - Redactie
Eerste Nederlandstalige uitvoering van Cult-Classic Young Frankenstein

"Ja, ja, de hele wereld weet wat mijn grootvader heeft gedaan. Maar, zeg nou zelf… Zie ik eruit als een gestoorde gek die in graven gaat lopen spitten op zoek naar verse lijken?” Met deze woorden zal Frederick Frankenstein (lees: ‘Fronkensteen’) zichzelf op 4 tot en met 6 oktober voorstellen in de Nederlandstalige versie van Young Frankenstein. De Nijmeegse musicalvereniging Muze heeft hiermee een primeur: nog niet eerder is deze musical in het Nederlands opgevoerd.

Frederick Frankenstein heeft als succesvolle professor een prima leven opgebouwd in Nijmegen. Toch blijft een ding hem achtervolgen: de verhalen over zijn beruchte grootvader, die volgens de geruchten een wezen uit dood weefsel wist te creëren. De naam Frankenstein word in zijn lessen dan ook niet getolereerd: “Je spreekt het uit als Fronkensteen!”

Als zijn grootvader echter overlijd, laat Frederick zijn flamboyante verloofde Elizabeth achter om in Transsylvanië zijn erfenis op te halen. Hier ontmoet hij de gebochelde Igor, de knappe Inga en zijn grootvaders oude huishoudster, Frau Blücher, die alle drie wel weer eens een echte Frankenstein aan het werk willen zien.

Kan Frederick de verleiding weerstaan, of zal hij het werk van zijn gestoorde familie voortzetten door opnieuw een monster te maken? Want een monster maken , wat kan daar nou bij misgaan?

De musical Young Frankenstein, geschreven en geregisseerd door Mel Brooks, is een musicalversie van Brooks’ eerdere komediefilm met dezelfde naam. Het stuk is een parodie op oude horrorfilms, vol met typisch Amerikaanse humor. Daarnaast heeft de musical goede muziek (zoals de klassieker ‘Roll in the Hay’ uit de originele film), die live zal worden gespeeld door enkele leden van het Theater Orkest Brabant.

Dit alles zal plaatsvinden op 4,5, en 6 oktober in De Vasim, een oude (en griezelige) Fabriekshal vlak langs de Waal in Nijmegen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda