Eerste hoofdrolspelers musical De Tocht bekend

21 november 2022, 16:48 - Redactie
Eerste hoofdrolspelers musical De Tocht bekend
Foto: Lucas Kemper

Over iets minder dan een jaar gaat musical De Tocht in Leeuwarden in première. De producent heeft vandaag de eerste drie hoofdrolspelers bekendgemaakt. Nandi van Beurden, Wolter Weulink en Thijs Meester zullen vanaf oktober 2023 de Elfstedentocht tot leven brengen.

In oktober 2023 gaat de nieuwe Nederlandse Musical De Tocht in Leeuwarden in première. Ter gelegenheid van deze voorstelling wordt een speciaal theater gebouwd met een 360° ijsvloer van 2.000m2. De voorstelling gaat over vijf jeugdvrienden die een pact sluiten: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. Belofte maakt schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Nandi en Wolter spelen twee van de vijf vrienden. "Ik was zes jaar toen de laatste Elfstedentocht is geschaatst,’ zegt Nandi. "Ik kan me daar eigenlijk niets meer van herinneren, maar ben wel altijd geïntrigeerd geweest. De Elfstedentocht is onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ik verheug me er enorm op om die Elfstedenmagie te voelen in het theater."

Wolter Weulink speelt de rol van Sjoerd en is al druk in voorbereiding. "In januari 2023 reis ik af naar de Weissensee in Oostenrijk om daar de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen," laat Wolter weten. "Om me in te leven in het verhaal, maar ook om te trainen."

Thijs Meester is tot nu toe vooral in Friesland bekend. In de afgelopen jaren speelde hij in veel Friese theatervoorstellingen en in kinderprogramma’s op Omrop Fryslân. In Musical De Tocht speelt hij de rol van Jelmer, een elfsteden-veteraan die tegen beter weten in nog één keer de finish op de Bonkevaart wil halen.

Musical De Tocht gaat op 1 oktober 2023 in Leeuwarden in première. De belangrijkste doelstelling van De Tocht is om de herinnering aan De Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de generaties na ‘ons’. De organisatie wil een musical maken om nooit te vergeten door een indrukwekkend verhaal te vertellen en gebruik te maken van de nieuwste theatertechnieken.

Première
1 oktober 2023
Dernière
30 juni 2024
Meer over De TochtAnder nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda