Eerste groep 8 musical in Rotterdamse Theaters

28 juni 2021, 10:27 - Redactie
Eerste groep 8 musical in Rotterdamse Theaters

Vanaf vandaag staan Rotterdamse theaters in het teken van de eindmusicals van scholen uit de regio. De allereerste vinden plaats in Theater Zuidplein en het Nieuwe Luxor Theater. Wethouder Saïd Kasmi geeft de aftrap bij de musical van een klas van de Emmausschool in het Nieuwe Luxor Theater.

Op bijna elke school maakt groep 8 aan het einde van het jaar een musical. Deze presentatie van de afscheidsvoorstelling aan de docenten, leerlingen én familie vormt de feestelijke afsluiting van de tijd op de basisschool. Door de maatregelen van deze periode stond bij veel scholen de traditionele eindmusical op de tocht. Rotterdamse podia slaan de handen ineen om scholen te ondersteunen bij de uitvoering van de groep 8 musicals. Met dit gezamenlijke initiatief geven de theaters alle leerlingen toch de mogelijkheid hun basisschoolperiode op een mooie en bijzondere manier af te sluiten. Van 28 juni tot en met 15 juli voeren 95 klassen (2.221 leerlingen!) van 71 scholen hun eindmusical op in een van de 13 zalen van 10 theaters.

De Rotterdamse podia (Luxor Theater, Jeugdtheater Hofplein, De Doelen, Theater Rotterdam, Maaspodium, Islemunda, Ahoy, Theater Zuidplein, Theater Walhalla, Bibliotheektheater, Studio de Bakkerij en SS Rotterdam) hebben alle groepen 8 van Rotterdamse basisscholen een programma aangeboden voor het ontwikkelen, maken en spelen van een eindmusical. 43 klassen hebben gebruik gemaakt van een pakket waarin zij volledig ondersteund door een theaterdocent de musical De Club van de Lelijke Kinderen hebben voorbereid. 42 klassen doen een eigen musical, al dan niet ondersteund door een theaterdocent en 10 klassen hebben een film gemaakt die zij vertonen.

Ook samenwerkingspartners van de theaterzalen hebben zich behulpzaam getoond. In de theaterzaal van SS Rotterdam verzorgt Iquip altijd alle theatertechniek aan boord. Voor de productie van de eindmusicals werkt het bedrijf geheel belangeloos mee.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda