Een muzikale pleister voor kinderen in het ziekenhuis

5 maart 2021, 17:24 - Redactie
Een muzikale pleister voor kinderen in het ziekenhuis

Of je nou meezingt, meespeelt of gewoon meeluistert. Muziek biedt kinderen in het ziekenhuis plezier en afleiding. Met die missie overhandigd Jordan de Vos van Stichting Muziekids vandaag de allereerste Muziekids Troubadourtrolley aan de kinderkliniek van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. In de trolley zitten verschillende muziekinstrumenten, zoals een keyboard, ukeleles, gitaren en allerlei percussie-instrument die kinderen tijdens hun opname in het ziekenhuis kunnen bespelen.­­

Met de overhandiging van de trolley start een muzikale samenwerking tussen Noordwest en stichting Muziekids. Het uiteindelijke doel is een vaste Muziekids Studio voor muzikale ontspanning en afleiding. Jordan vertelt: "Met muziek vergeten kinderen even hun ziekte, pijn en verdriet. Ze kunnen weer kind zijn in plaats van patiënt."

Martijn van Nimwegen, unithoofd van de kinderkliniek in Alkmaar vult aan: "De Troubadourtrolley biedt zieke kinderen de muzikale pleister die ze vaak zo nodig hebben. We zijn er dan ook erg blij mee." Ronde tafel Alkmaar (Stichting Dokter van Hiltenfonds) maakte de start van het muziekproject mogelijk.

Stichting Muziekids biedt (zieke) kinderen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen muziekbeleving, plezier en afleiding zodat zij hun ziekte, pijn, verdriet en gemis van thuis vergeten en weer even kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Dit doet de stichting met: vaste Muziekids Studio’s, Muziekids Online (o.a. muziekvideo’s), de Muziekids Troubadours (muziek aan bed) en de Muziekids Pop-Up Studio (muzikale ontspanning en afleiding in een verplaatsbare studio). Met deze activiteiten is de stichting al actief in ziekenhuizen in Hilversum, Utrecht, Almere, Blaricum en Tilburg.

De overhandiging van deze eerste Muziekids Online Troubadourtrolley is de start van de Landelijke Kick-Off van dit project. Er staan al diverse ziekenhuizen in de planning voor ontvangst van deze ‘muzikale pleister’ voor de kinderen in de ziekenhuizen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda