Educatieve musical promoot natuurbehoud in Vietnam

14 juni 2024, 17:21 - Redactie
Educatieve musical promoot natuurbehoud in Vietnam

Burgers’ Zoo en Van Hoorne Studios presenteren van zaterdag 13 juli tot en met zondag 18 augustus dagelijks vijf uitvoeringen van Zoë & Silos: De Rimba Musical. Het Arnhemse dierenpark en de entertainmentspecialisten uit Molenaarsgraaf baseren de educatieve zomermusical dit seizoen op de natuurbehoudscampagne van de Europese Dierentuinvereniging: VietnAMAZING. Hoofdrolspelers Zoë en Silos zetten zich in Vietnam in voor het bedreigde schubdier.

Zoë en Silos zijn in het tropisch regenwoud van Vietnam beland. Ze blijken op zoek te zijn naar een heel bijzondere, maar helaas ook erg onbekende diersoort: het schubdier. Toch wordt dit dier ernstig bedreigd, want het is één van de grootste slachtoffers van de illegale dierenhandel. Op een kleurrijk avontuur komen Zoë en Silos ook in contact met dieren als tijgers, pythons en gibbons. Hoe kunnen ze het schubdier bekender maken, zodat mensen deze bedreigde diersoort meer gaan waarderen en beter gaan beschermen?

De Europese Dierentuinvereniging EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) telt meer dan vierhonderd leden in zevenenveertig landen in Europa en West Azië. In 2024 en 2025 voert EAZA campagne om dieren en natuur in Vietnam te beschermen en behouden. In Zuidoost-Azië staat de biodiversiteit onder grote druk. Burgers’ Zoo neemt deel aan de campagne en steunt de Vietnamese non-profit natuurbehoudsorganisatie Save Vietnam’s Wildlife van voormalig Future For Nature-winnaar Thai Van Nguyen.

Zoë & Silos: De Rimba Musical is vijf maal per dag te zien van zaterdag 13 juli tot en met zondag 18 augustus en bij de entreeprijs van Burgers’ Zoo inbegrepen. Op zondag 11 augustus en vrijdag 16 augustus vertaalt een gebarentolk voor doven en slechthorenden alle shows.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda