Disney gaat live-action versie The Lion King maken

schedule28 september 2016, 19:02 - Redactie
Disney gaat live-action versie The Lion King maken

Disney heeft aangekondigd een live-action versie van The Lion King te gaan maken. De regie van de nieuwe versie van de klassieker zal in handen komen van Jon Favreau (foto hieronder) die recent ook verantwoordelijk was voor de regie van The Jungle Book en op dit moment samen met Disney bezig is met een vervolg hierop.

De live-action versie van The Lion King zal nummers bevatten uit de eerder animatiefilm uit 1994. De animatiefilm bracht 987,5 miljoen dollar op en won onder andere 2 Oscars en 3 Golden Globes. Het was tot 2002 de succesvolste animatiefilm ooit totdat Finding Nemo het record over wist te nemen. Wanneer de live-action versie van The Lion King precies uit zal gaan komen is op dit moment nog niet duidelijk.

Volgend jaar zal de live-action versie van Beauty and the Beast gaan uitkomen. De rol van Belle zal in de film gespeeld worden door Emma Watson, de rol van Beast door Dan Stevens, Luke Evans speelt Gaston en Emma Thompson door Mrs. Potts.

jon_favreau

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Sing-a-long
Locatie: Uitmarkt Amsterdam
Datum: 25-08-2019
Tijd: 21:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda